Teljes a kollekció - serdülő korosztályban is bajnoki aranyat szerzett a BRSE!

2018. május 27. 20:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Vasárnap délután játszotta az országos röplabda serdülő bajnokságban a döntő mérkőzését a BRSE U17-es csapata, amelyet 3-0-ra megnyert az UTE ellen. Ez az arany hiányzott a békéscsabai klub vitrinjéből, hiszen ezidáig az U11-es korosztálytól egészen a felnőttekig minden csapat nyert bajnokságot. Ahogy arról már korábban beszámoltunk a korosztályos országos bajnokságnak Békéscsaba adott otthont a hétvégén.

 

 

– Édes teher volt, de teher volt házigazdaként ekkora közönség előtt döntőt játszani, de sikerült megnyernünk a bajnokságot. Egy kicsit nehezen indult a hatos döntő, de miután legyőztük a Vasast, egyre jobb meccseket játszottunk - mondta el Sebestyén Flóra.

 

Fotó: Csukás Zsolt

 

– A tizenhárom játékos legtöbbje egészen fiatal korától  a békéscsabai klubban nevelkedett, és én lehettem az edzőjük. Csodálatos érzés, hogy azok a kislányok, akiknek mi adtunk először labdát a kezükbe, milyen nagyszerű sportemberekké fejlődtek az évek alatt. Jól játszottak, magas technikai tudással rendelkeznek, és ezt legalább olyan öröm végig nézni edzőként, mint egy szülőnek a gyerekét - emelte ki Nagy Attila, a BRSE utánpótlás edzője.

– Nagyon komoly és szisztematikus utánpótlásnevelés zajlik a békéscsabai klubban, amit hosszú évekkel ezelőtt Kormos Mihály és Nagy Attila kezdett el. Ennek a munkának köszönhetően sok korosztályos és felnőtt válogatottat adott a BRSE a magyar röplabdasportnak. Az, hogy hazai rendezésű tornán tudtunk bajnoki címet ünnepeli serdülő korosztályban, csak hab a tortán - hangsúlyozta Baran Ádám. A BRSE klubvezetője egyúttal gratulált a csapat tagjainak és a szakmai vezetőknek az eredményhez.

A hatos döntőben a fiúknál az idei bajnok a Dunaferr lett, második a Kecskemét, míg a harmadik helyet a Szolnok szerezte meg.

A serdülő lányoknál a BRSE lett tehát a bajnok, az ezüst az UTE, míg a bronzérem a Gödöllő csapatához került.

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
2019. augusztus 22. 19:39
FEL