Talicskaszám hordták a gyerekeket – Apák napja a Kölcsey oviban

A Kölcsey Utcai Óvodában több éve hagyomány, hogy tavasszal Apák napját rendeznek.

A Kölcsey Utcai Óvodában több éve hagyomány, hogy tavasszal Apák napját rendeznek. Ezen az alkalmon az édesapák és a nagypapák ünneplésén túl, az óvodapedagógusok a gyerekekkel közösen játékos sport programokkal mozgatják meg a család férfi tagjait. Ezúttal a kézilabdás lányok is besegítettek.

Bemelegítéssel kezdődött a program, ahol a kézilabdás lányok a gyerekek és az apukák közösen készültek a mérkőzésre.
Rövid cselezgetés és néhány passz után hamar a hálóba került a labda. Az apukák és a gyerekek egy csapatot alkotva vágtak bele a játékokba.
 
–Kézilabdát játszottunk és mivel hogy nagyon ügyes volt mind a két csapat, 
ezért döntetlen lett a verseny – mesélte lelkesen Mlinár Pál Bence.

Az intézmény több mint tíz éve szervezi meg az Apák napját minden tavasszal, hogy az ünneplés mellett mozgásra ösztönözzék a családokat. 

– Nagyon fontos már óvodás korban a gyermekekkel megszerettetni a mozgást, hiszen akkor várható el, hogy felnőtt korukban is szeretni fogják a sportot. És ez hogy is lehetséges?  Úgy gondoljuk, hogy csak is példamutatáson keresztül. Erre pedig az egyik legalkalmasabb, ha meghívjuk a kézilabda csapatot – árulta el Priberszki Péterné óvodavezető-helyettes.

A kézilabdán túl több játékban is kipróbálhatták magukat a kicsik, valamint az édesapák és persze a nagypapák is. A talicska-taxi is igen népszerű volt a gyerekek körében. 

A sok mozgás közben pedig, aki megéhezett, lila hagymás zsíros kenyeret ehetett, miközben mások a zsákban ugrálást próbálták ki a szülőkkel. 
Békéscsabán csak ebben az óvodában ünneplik ilyen nagyszabású bulival az édesapákat.

 – Szinte minden játékot végigpróbáltunk. Nagyon jó volt és az az érdekessége, hogy akárkinek elmondtam, hová érkezem senki nem tudta, hogy mi az, hogy apák napja és nagyon örültek neki, hogy nem csak anyák, de apák napja is van. Úgyhogy köszönjük szépen az óvodának – fogalmazott az egyik apuka.

Az apaságot, a szülői szeretet ünnepét a 20. század elején kezdték el megtartani Magyarországon az anyák napja párjaként. Az anyákat, nagymamákat most vasárnap köszöntjük.

Megosztás: