Szerző: Kugyelka-Zámbori Eszter

2020. szeptember 25.

Szarvas Péter: Sikertörténet a Modern Városok Program Békéscsabán

A Modern Városok Programban eddig elért eredmények miatt Szarvas Péter sikertörténetnek nevezte Békéscsaba MVP-s beruházásait a szeptemberi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. Mint mondta: Gyopáros Alpár kormánybiztos emelte ki néhány hete, hogy Békéscsaba az első három megyeszékhely között van a Modern Városok Program forrásainak felhasználásában és a beruházások gyorsaságában.
2020. szeptember 25. 17:54 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. szeptember 24.
2020. szeptember 22.

Autómentes nap Békéscsabán

A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítik minden évben az Európai Mobilitás Héten, amelynek kiemelt napja szeptember 22-e, az autómentes nap. A csabai önkormányzat kedden bringás reggelivel köszönte meg a kerékpárosoknak azt, hogy nem ültek autóba. A városi rendezvényekhez helyi iskolák és óvodák is csatlakoztak. A Kölcsey utcai óvodások kerékpáros felvonulással hívták fel a figyelmet a környezetbarát közlekedésre.
2020. szeptember 22. 16:39 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. szeptember 21.

Koronavírus: Digitális oktatás Orosházán, újranyíló iskolák Tótkomlóson

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményének felső tagozatán hétfőtől átálltak a digitális tanrendre, mert PCR-teszttel kimutatott koronavírusos fertőzöttek vannak az intézményben – áll az orosházi iskola közleményében. Tótkomlóson hétfőtől minden iskolákban újra tantermi oktatás van, ugyanakkor a településen még problémákat okoz a vírus, mivel a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat két munkatárásnak lett pozitív PCR-tesztje.
2020. szeptember 21. 15:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. szeptember 19.
2020. szeptember 6.

Bábozdával nyitotta meg a 2020/2021-es évadát a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Hosszú idő után nemcsak online, hanem élőben is instrukcióval láthatta el a közönség a bábszínház Mesepékségében improvizáló művészeket az évadnyitó rendezvényen. Az Ibsen Ház előtti teret teljesen birtokba vették a gyerekek, hiszen a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a játékos bábos délutánra bábsimogatóval, sárkánykonyhával, kockarakosgatóval és számos színes programmal várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
2020. szeptember 6. 19:58 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom

Koronavírus: Bezárják a tótkomlósi iskolákat

A szombaton levett PCR-tesztek eredményei további öt személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét Tótkomlóson – erről Zsura Zoltán, a város polgármestere tájékoztatta a lakosságot közösségi oldalán. A járvány megfékezése érdekében bezárják a két tótkomlósi iskolát, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerültek. Keddtől digitális oktatásra térnek át a tótkomlósi intézmények.
2020. szeptember 6. 16:53 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom

A nyár kalandjai

A Lencsési Könyvtárban nyitották meg a negyedik alkalommal megrendezett Padlásterápián készült alkotásokból összeállított kiállítást. A tárlaton 17 alkotó munkáit láthatják az érdeklődők, akik G. Pataki Mária festőművész technikája alapján és iránymutatásai szerint készítik képeiket.
2020. szeptember 6. 16:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
Újabb cikkek Régebbi cikkek Összesen 796 cikk, 2 / 57 oldal
FEL