Szerző: Kugyelka-Zámbori Eszter

2020. június 18.

Visszatérhetnek a közösségek és az érdeklődők a Csabagyöngyébe

A járvány miatt hozott jogszabályok enyhítésének köszönhetően június 18-án megnyithattak a kulturális intézmények közösségi terei – értesítette levélben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az intézmények vezetőit – erről tájékoztatott Szente Béla. A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója hozzátette: az éjszaka megjelent szabályozást követően reggel kitárta kapuit a központ.
2020. június 18. 17:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 14.

Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Orvosok!

A Turay Ida Színház művészeinek előadásával kezdődött el a Köszönjük, Magyarország! program szombat este, Szarvason. A vízi színház 2020-as nyári évad első hónapját a helytálló honfitársaknak szóló köszönet jegyében szervezi meg. Az első ingyenesen látogatható előadással az orvosok előtt tisztelegtek Köszönjük, Magyarország, Köszönjük, Orvosok! címmel.
2020. június 14. 18:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 13.

Fekete Péter: Színháztörténelmi pillanat három helyszínen

Ünnepi gálaműsorral nyitották meg a Szarvasi Vízi Színház tizedik jubileumi évadát. A kultúráért felelős államtitkár úgy fogalmazott: ez az alkalom színháztörténelmi pillanat, hiszen három hónap kényszerpihenő után június 12-én Magyarország három kiemelkedő városában, színházában Miskolcon, Szombathelyen és Szarvason újra elindult a színházi élet.
2020. június 13. 14:15 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 7.

Egészséges turulfiókák – sikeres volt idén a kerecsensólymok költése

Jelenleg a természetvédelmi szakemberek nyolc fészkelő kerecsensólyom párról tudnak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai tájegységén. A fokozottan védett faj minden hazánkban kikelt fiókáját meggyűrűzik, hogy nyomon követhető legyen az egyedek vándorlása, ez az eljárás szükséges a fajvédelmi programokhoz is.
2020. június 7. 18:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 6.
2020. június 5.
2020. május 28.

Egyre népszerűbb a helyi termékeknek piacot biztosító bevásárló közösség

Sokan csatlakoztak az elmúlt hetekben a KörösKosár elnevezésű bevásárló közösséghez, amely a legkönnyebben a legnépszerűbb közösségi oldalon érhető el. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezte a csoportot, amelynek az a célja, hogy a leggyorsabb úton juttassa el a kézműves termékeket a fogyasztókhoz, ezzel is segítve a helyi termelőket.
2020. május 28. 09:56 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. május 24.

Újra megnyitott a Ligeti Vásár

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület évek óta rendszeresen szervezi meg a békéscsabai Ligeti Vásárt. A kezdeményezés azért jött létre, hogy megfelelő értékesítési lehetőséggel segítse a helyi termelőket abban, hogy termékeik a legrövidebb úton jussanak el a vásárlóikhoz. A koronavírus-járvány azonban az elmúlt több mint két hónapban megakadályozta, hogy megszervezzék a termelői vásárt. A Ligeti Vásár azonban újra nyithatott a szigorú szabályok enyhítésének köszönhetően pénteken.
2020. május 24. 15:49 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. május 23.

Házhoz hozták a népzenét és a néptáncot

„Meglepetés-koncertek” néven számos magyar nagyváros lakótelepein rendezett hangversenyeket a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére az elmúlt hetekben. A Duna Művészegyüttes is csatlakozott az akcióhoz, így a komolyzenei koncertek mellett népzenei és néptánc előadások is láthatóak.
2020. május 23. 18:25 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom

Németh Szilárd: A honvédség segítő kezet nyújt a munkanélkülieknek

A Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese ismertette a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat biztosította lehetőségeket és azt, hogy milyen feltételekkel lehet a szolgálatra jelentkezni. Németh Szilárd úgy fogalmazott: a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a koronavírus járvány következtében veszítették el munkahelyüket.
2020. május 23. 14:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
Újabb cikkek Régebbi cikkek Összesen 768 cikk, 2 / 55 oldal
FEL