Szerző: Kugyelka-Zámbori Eszter

2020. július 6.

Július végéig még láthatunk éjszakai világító felhőket

Ez a különleges és ritka légköri jelenség a nyári napforduló körül látható, általában július végéig. Idén a menetrendszerűen késődélután és estére érkező zivatarláncok nem tették még láthatóvá hazánkban ezt az égi tünemény, de az előrejelzések szerint a következő napokban nem takarja majd esténként vastag felhőréteg az eget.
2020. július 6. 09:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. július 5.

A helyi hagyományok és értékeke megőrzése is cél a Napközi Erzsébet-táborokban

Pénteken befejeződtek a Napközi Erzsébet-táborok első turnusai. A diákok lakóhelyükön is számos szórakoztató elfoglaltságot találhattak a különböző programoknak köszönhetően. A járványveszélyre való tekintettel ebben az évben az intézmények maximum 20 fős táborokat indíthatnak. A következő hét hétben még számos eltérő tematikájú tábor indul országszerte.
2020. július 5. 18:10 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. július 4.

A hagyományos ágyúdörgéssel elindult a Gyulai Várszínház nyári évada

A 57. évadát ünnepli Gyula város, a Gyulai Várszínház, és ahogy ránéztem a programra, azt kell látnom, hogy mintha mi sem történt volna – nincs szabadkozás a koronavírus-járvány miatt, hogy most nem sikerült – ez egy nagyon komoly program, amit össze állítottak – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a várszínház nyári évadát a kultúráért felelő államtitkár pénteken Gyulán. Fekete Péter hozzátette: a program méltó az 57 éves gyulai szabadtéri színház múltjához.
2020. július 4. 14:17 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom

Kibővítették és korszerűsítették a több mint 80 éves Galbácskerti Óvodát Gyulán

A gyulai Galbácskerti Óvoda egy évig tartó felújítása befejeződött, és a járvány miatti korlátozások feloldása után ünnepélyesen is átadták a megújult épületet pénteken. A gyulai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 170 millió forintos támogatást nyert a Törökzugi és a Galbácskerti Óvodák fejlesztésére. Az utóbbi épület esett át a nagyobb változáson, mivel két csoportszobával bővítették, a meglévőeket pedig összenyitották, hogy nagyobb helye legyen a gyerekeknek.
2020. július 4. 13:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. július 3.
2020. július 1.
2020. június 29.

Varga Tamás: Megölhették őket, de a hagyatékukat le nem győzhették

A köröstarcsai parasztgazdát, Molnár Sándort 1950-ben végezték ki Békéscsabán, miután a békéscsabai járásbíróság koholt vádak alapján halálra ítélte. A kuláküldözés áldozatainak emléknapján minden évben megkoszorúzzák Molnár Sándor emléktábláját abban az épületben, amelyben egykor kimondták halálos ítéletét, a békéscsabai városházán.
2020. június 29. 17:32 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 27.
2020. június 22.

Jövő héttől indulnak a napközis Erzsébet-táborok

Idén nyáron 8 héten keresztül hétfőtől-péntekig várják majd a gyerekeket a napközis Erzsébet-táborok az ország minden pontján. A járványveszélyre való tekintettel ebben az évben az intézmények maximum 20 fős táborokat indíthatnak, amelyek tervezett programjaival pályázhattak a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz.
2020. június 22. 16:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. június 18.

Visszatérhetnek a közösségek és az érdeklődők a Csabagyöngyébe

A járvány miatt hozott jogszabályok enyhítésének köszönhetően június 18-án megnyithattak a kulturális intézmények közösségi terei – értesítette levélben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az intézmények vezetőit – erről tájékoztatott Szente Béla. A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója hozzátette: az éjszaka megjelent szabályozást követően reggel kitárta kapuit a központ.
2020. június 18. 17:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 763 cikk, 1 / 55 oldal
FEL