Szerző: Kovács Andrea

2024. április 12.
2024. április 11.
2024. április 10.

Mintegy hétmillió forintból fejlesztik a Békési Kishajó Kikötőt

A Békési Kajak-Kenu Club több mint 7,2 millió forint pályázati támogatás mellett, kevesebb mint 1 millió forint önerővel kiegészítve fejlesztheti idén nyáron a Békési Kishajó Kikötőt. Az elnyert összegből napelemes lámpatesteket, rendezvénysátort és új irodakonténert szereznek be. A fejlesztésről szóló szerdai sajtótájékoztatón a kikötőben történt fakivágásról is szó esett.
2024. április 10. 19:31 | Kovács Andrea
Tovább olvasom

Hamarosan a házi kedvenceknek is lehet segítséget kérni a gondosórán keresztül

A Gondosóra program nemcsak az idősek, hanem a házi kedvencek számára is segítség lehet. Előfordulhat például olyan helyzet, amikor az idős ember nem tudja megoldani a kisállat ellátást, mert több napig kórházi ellátásra szorul. Ilyenkor a szakemberek megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információkat, tanácsokat tudnak nyújtani.
2024. április 10. 14:34 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2024. április 9.

Az osztrák verseny legeredményesebb csapata lett a békéscsabai Debreczeni Team

Április hatodikán az ausztriai Mattersburgban rendezték meg a 14. ASVÖ Junior Challenge kick-box versenyt, ahol 5 ország 25 csapatának 172 versenyzője több szabályrendszerben küzdött meg egymással. A Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team a megszerzett 11 arany, 7 ezüst és 10 bronzéremmel a megmérettetés legeredményesebb csapata lett.
2024. április 9. 09:23 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2024. április 4.

A szokásosnál korábban indult el a nyárigumi-csere dömping

A szokásosnál hamarabb szökött a hőmérő higanyszála tartósan 7 Celsius fok felé, ezért egyre többen keresik fel a szervizeket azért, hogy autójuk téli gumiját nyárira cseréltessék. A szakemberek azt ajánlják, hogy minél hamarabb cseréltessük le a gumikat, hiszen a téli köpeny nyáron nem tapad jól, a fékezési, gyorsulási, kanyarodási képességei csökkennek és gyorsabban is kopik.
2024. április 4. 07:18 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2024. március 26.

Gyümölcsfákat ültettek Eleken az "Ültessünk, hogy élhessünk" országos programban

Elek város is csatlakozott a Kereszténydemokrata Néppárt „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű, országos faültetési programhoz. Hétfőn a település parkjában elhelyezett gyümölcsfák ültetésén Vejkey Imre, a párt frakcióvezető-helyettese is részt vett, aki a teremtett világ és az élet védelmére hívta fel a figyelmet.
2024. március 26. 18:54 | Kovács Andrea
Tovább olvasom

Kutyás futást rendeztek a Szarvasi Arborétumban

Első alkalommal rendeztek kutyás futást a Szarvasi Arborétumban. A gazdik hat kategóriában nevezhettek, saját és négylábú kedvencük teljesítménye alapján 2500 vagy 5000 méteres távon. A tavaszi kutyás futás a Pepi-kertben nemcsak a résztvevőknek, hanem a nézőknek is izgalmas programot kínált.
2024. március 26. 16:47 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
FEL