Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2025. január 21.

A hazai káposzták megtalálhatók a piacon télen is

Bár a legtöbb káposztaféle egész évben megtalálható a boltok kínálatában, az igazi szezonjuk ősszel, a hidegebb idő beköszöntével kezdődik meg. A káposzta lehet fejes, kel vagy lila, mindegyik nagyon egészséges, és rengeteg étel alapja. Számtalan felhasználási formája mellett kedvező ára is hamar népszerűvé tette. A békéscsabai piacon jártunk.
2025. január 21. 09:19 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 20.
2025. január 19.

Így lehet egészségesebb az otthona!

A fenntarthatóbb élet része a személyes egészségünk és a jó közérzetünk is. A jó levegőminőség, a megfelelő mennyiségű fizikai aktivitás és a pihentető alvás olyan fontos tényezők, amelyekre gondolnunk kell, ha megfelelően szeretnénk gondoskodni magunkról és a szeretteinkről.
2025. január 19. 11:36 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Inkák aranya a tányéron: Mustáros quinoa saláta ebédre

A quinoa, mint ahogyan azt a cím is elárulta, az inkák aranya, egy dél-amerikai, gluténmentes magféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. A spanyol hódítások idején majdnem teljesen kipusztult, az 1900-as évek második felében fedezték fel újra a jótékony hatásait, és kezdték el újból a termesztését. A cikkben a quinoa hatóanyagai mellett, egy mustáros zöldséges quinoa saláta receptet teszünk közzé.
2025. január 19. 09:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 18.

A gyerek nem lusta, csak tanulási zavarral küzd

A tanulási nehézség nem ritka jelenség napjainkban, amelynek eredményeként sok gyermek gyengébben teljesíthet az iskolában. A cikk a diszlexiát és a diszgráfiát veszi górcső alá. Az érintett gyermekek számára kihívást jelent a betűk és a szavak felismerése. Összefoglalónk célja, hogy minden olvasót türelemre intsen az érintettek felé, illetve felhívja a figyelmet arra, hogy sem az egyik, sem a másik nem betegség.
2025. január 18. 14:11 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 17.

Ma van az olasz konyha világnapja

Január 17-e az olasz konyha világnapja, amelynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a változatos olasz gasztronómiára. A következő összeállításban annak jártam utána, hogy az olasz ételek nem csak pizzákból, tésztákból és szószokból állnak, hanem előszeretettel fogyasztanak többek között friss salátákat, sajtokat, húsféléket is.
2025. január 17. 14:23 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom