Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2024. április 28.

Spontán csipkebogyólekváros zabkeksz bármikorra

Senkinek sem újdonság, hogy a reggeli részét képező zabpehely remek napkezdő étel. Ám ha valaki szereti a tejjel leöntöttet, a „hordozható változatot” sem fogja megvetni. A zabpehely gazdag B-vitaminban, tirozinban, magnéziumban, kalciumban és vasban. Ennek a gabonafélének az elfogyasztása után jelentősen javul a test energiaellátása, és a koncentrálóképesség. Íme egy megoldás, ha szénhidrát és cukormentes megoldást keres!
2024. április 28. 12:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Bodza nélkül nem lehet tavasz

A bodza Magyarországon őshonos növény, ráadásul az országban található növény a világ össztermelésének közel kétharmadát adja. A piacon egyetlen riválisnak mondható Ausztria. Cikkünkben e nagy népszerűségnek örvendő növényről és a bodzaszörp készítési szokásaikról kérdeztünk néhány békéscsabait.
2024. április 28. 07:08 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 27.

Kemény diáknap a Keményben

Diáknap zajlott pénteken a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumban. A rendezvény bővelkedett az érdekesebbnél érdekesebb programokban, sőt, mi több, az intézmény diáksága még diákpolgármestert is választott.
2024. április 27. 18:35 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

A spárga, retek, tészta, tejszín és kolbász esete - Bevált a szokatlan párosítás

A szezon két legnépszerűbb szereplője a fehér és a zöld spárga. A következőkben egy zöld spárgás receptet veszünk górcső alá. Ezt a zöldséget a fehér társával ellentétben nem kell meghámozni, elég csak a fásabb végét letörni, néhány percig sütni vagy párolni, nem igényel hosszadalmas hőkezelést. Amellett, hogy finom, jó néhány hasznos tulajdonsága is van!
2024. április 27. 12:23 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL