Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2021. április 9.

A költészet napjára készülnek a csabai intézmények

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, találkozókkal, versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Idén a hagyományos megoldásoktól eltérően emlékeznek meg a költészet napjáról a kulturális intézmények.
2021. április 9. 16:14 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. április 8.

Minden fontos, ami valódi értéket képvisel – Villáminterjú Szigeti Antallal

Szigeti Antal, a Páduai Szent Antal Plébánia plébánosa büszke arra, hogy nagy családban nőhetett fel, illetve sok szeretetet kapott. Hozzátette: nemcsak a szeretet, de az összetartás is jellemzi családját. Fontos számára a hit, remény, a szeretet, valamint minden valódi értéket képviselő történés, amely építi az emberek lelkét, legyen szó művészetről, zenéről.
2021. április 8. 08:26 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. április 6.

Egészségesen és csinosan? Nem lehetetlen!

A stressz, a fokozott szellemi és fizikai igénybevétel szervezetünk egészére kihatással van, hiszen rövid távon feszültek, idegesek leszünk, esetleg koncentrációs problémákkal találkozhatunk, hosszú távon pedig hamarabb kimerülnek energia- és ásványi anyag-tartalékaink. Ilyen helyzetben is szeretnénk megőrizni egészségünket és előfordulhat, hogy fogyni is szeretnénk.
2021. április 6. 18:35 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. április 4.
2021. április 3.

Húsvéti készülődés Békéscsabán

Ha húsvét, akkor nem maradhat le az asztalról a sonka, a főtt tojás, a torma és a friss, tavaszi zöldségek sem. Sokan mindemellett különböző süteményekkel vagy a hagyományos, fonott kaláccsal készülnek az ünnepre. Jaminában egy úgynevezett fészekrakó-fészekrabló kezdeményezés is indult az ünnep alkalmából.
2021. április 3. 13:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. április 2.
2021. március 31.

Húsvétkor is folytatódnak az oltások Békés megyében

Folyamatosan növekszik az oltásra jelentkezők száma Békés megyében – közölte a megyei tisztifőorvos kedden. Az oltás húsvétkor is folytatódik. A napokban a beoltottak száma meghaladta a 2 millió főt, ami azt jelenti, hogy a lakosság több mint 20 százaléka már megkapta legalább az első vakcináját, így messze az uniós átlag felett vagyunk.
2021. március 31. 17:06 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. március 30.
Régebbi cikkek Összesen 163 cikk, 1 / 12 oldal
FEL