Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2022. május 18.

"Mérhetetlen szabadságot ad számomra a vakvezető kutya" – Virág Ida és Nikita

Magyarországon a látássérült emberek kevesebb mint egy százalékát segíti vakvezető kutya, pedig ezek az állatok a mindennapokban sokkal nagyobb segítséget jelentenek, mint bármelyik segédeszköz. A kutyával közlekedő sérült ember ugyanis nemcsak nagyobb biztonságban van, de láthatósága is nagyobb: a vele közlekedő segítő állat a többi embert is sokkal elfogadóbbá teszi.
2022. május 18. 14:15 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Boldog Gusztáv: A csókák túl járhatnak az emberek eszén

A csóka a madarak osztályának verébalakúak rendjébe, ezen belül a varjúfélék családjába tartozó faj. Kéményseprő madárnak is nevezik. A csóka főleg a nyílt terepeken, ritkábban a fákon keresi táplálékát. Több módszerrel jut táplálékhoz, mint például a csipegetés, kőforgatás, szétrugdosás, a talaj csőrrel való átvizsgálása. Továbbá a szántó traktorokat és ekéket követve felszedegeti a kifordított gilisztákat. Több emlős hátán is sürgölődik innen a kullancsokat szedi fel.
2022. május 18. 06:28 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2022. május 12.
2022. május 11.

Birtokba vették a gyerekek a város főterét a XXV. Óvodai Sportnapon

Békéscsaba önkormányzata 25. alkalommal szervezte meg a város nagycsoportos, iskolába készülő ovisai számára a tradicionális sporteseményt a Szent István téren. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a sport megszerettetése már egészen kicsi korban. A sorversenyek a futás és egyensúlyozás révén azt is megmutatták, hogy hogyan fognak össze a gyerekek a közös cél érdekében.
2022. május 11. 12:50 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2022. május 10.
2022. május 7.
Régebbi cikkek Összesen 466 cikk, 1 / 34 oldal
FEL