Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2021. július 23.

"Hinni kell magunkban" – Szili Nóra tartott előadást a Csabagyöngyében

Július 23-án délután rendezte meg az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. konzorciumban a Munka, Család, Egyensúly című sajtótájékoztatót, amelyet ugyanezzel a címmel ellátott előadás sorozat követett a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2021. július 23. 17:39 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. július 22.

Kolbászt is kóstolhattak a hagyományőrző projekt résztvevői

Ha Békéscsaba, akkor csabai kolbász! Szerda délután a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című rendezvényen minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket. A Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program folytatódik, amelynek hagyományőrző és népszerűsítő célja van.
2021. július 22. 12:07 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. július 21.

Mit tegyünk, ha az utakon a víz az úr?

Németországban hatalmas károkat okoz a nagy eső az elmúlt napokban, de a budapesti sofőrök is komoly próbatételnek voltak kitéve hétfőn a heves esőzések miatt. Bár jelenleg Békés megyében inkább a szárazság jellemző, megkérdeztük a Járművezető-Szakoktatók és Képzőszervek Országos Egyesületének Békés megyei elnökét arról, hogy mit kell tenni a volán mögött, ha a víz az úr az úton.
2021. július 21. 16:15 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

A búza minősége gyengült, a kukoricának pedig sürgősen eső kell

Idén csaknem 90 ezer hektáron vetettek a gazdák búzát Békés megyében – a legtöbb helyen jó, sőt kimagasló mennyiség termett, de a minőségen rontott a közel két hónapig tartó aszály. A kukorica idén a jó vízgazdálkodású területeken is maximum közepes termést hozhat. Az országoshoz hasonlóan Békés megyében sem rózsás a helyzet, bár némi esőt kapott a még be nem takarított termés.
2021. július 21. 14:44 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Szidja, mint a bokrot – Közmondások és jelentéseik

Nem egyszer hallottam már, hogy azt mondják, a magyar nyelv nehéz, különösen nyelvtáborokban, más nemzetiségűektől. Nehéz a tegeződés és magázódás miatt, sőt még az is számít, hogy milyen hangsúllyal mondunk egyazon mondatot, mert ettől új jelentést kaphat. A bonyolult, ám szépnek bizonyuló magyar nyelv bővelkedik a képes beszédben is. Közmondásainkat nap mint nap halljuk, mondjuk, ám nem biztos, hogy értjük jelenéseiket. Egy helyi szakértővel beszélgettünk 4 magyar közmondás jelentéséről.
2021. július 21. 06:15 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. július 20.

Tanszergyűjtő programot hirdetett a megyei egyesület – ha tud, segítsen!

Második alkalommal hirdette meg tanszergyűjtő akcióját a Megújuló Közösségek Egyesület azért, hogy rászoruló gyermekek tanévkezdését megkönnyítse. Az alapvetően karitatív és közösségépítő céllal létrejött szervezet tavaly 60 gyermeknek segített Pitvaroson, Csanádalbertin, Nagyéren, Ambrózfalván és Csanádpalotán. Idén is hasonló célt tűztek ki maguk elé.
2021. július 20. 13:34 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 243 cikk, 1 / 18 oldal
FEL