Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2021. január 11.
2021. január 10.

Folklór ringben - Jön a XVIII. Kárpát-medencei textilfesztivál

A Hagyományok Háza, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány meghirdeti a XVIII. Kárpát-medencei népi textilfesztivált, konferenciáját és pályázatát. A program célja részben, hogy a népi textíliákkal foglalkozó közösségek és egyéni alkotók bemutatkozzanak.
2021. január 10. 11:21 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. január 9.

Színház a neten - Sikeresek az online előadások

Sikeresek az eSzínház előadásai, a virtuális nézőtér telített - számolt be Légrádi Gergely az eSzínház vezetője. Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház Gálfy Gyűrű-díjas színművésze az online felületeket jó lehetőségnek tartja, hogy előadásaik több helyre is eljussanak, de úgy gondolja a személyes színházlátogatás plusz élményt is tud nyújtani.
2021. január 9. 14:41 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. december 31.
2020. december 25.
2020. december 20.

Szeret, nem szeret - Jól szeretni egyre megy? - jegyzet

Tanulmányaim során találkoztam a szeretet tudományos megfogalmazásával is, ami számos pszichológus munkásságához köthető. Pár nevet említek jegyzetemben, és az olvasó türelmét kérem egyéni értelmezéseimet illetően. A jegyzet névre hallgató kis "pszicho-montázsom" célja nem más, mint egy kis gondolatébresztés, arra a kérdésre helyezve a hangsúlyt, hogy mit jelent "jól szeretni a másikat".
2020. december 20. 11:14 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. november 24.

Krea(k)tív szemléletek – Pixel, a digitális és manuális technika gyermeke

Sorozatunkban kreatív alkotókkal beszélgetünk a szakmájukat érintő kérdésekről. Ezúttal egy békéscsabai származású alkotót kérdezünk, aki mindamellett, hogy művésztanár, párbajtőr edző is. A legutóbbi kiállításán úgy jellemezték munkásságát, hogy „ezek a képek a digitális művészetet erősítik, melyek megalkotásában az alkotó az őt ért hatásokat a tudatalatti beemelésével dolgozza fel”.
2020. november 24. 08:09 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. november 23.
2020. november 11.

D. Nagy Orsolya: Hiszek a közösség építő erejében!

A világon mindenütt vannak olyan fiatalok, akik törődnek másokkal. D. Nagy Orsolya, a Connect Ifjúsági Centrum ifjúsági klub vezetője, gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó hallgató is a folyamatos gondoskodás híve. Véleménye szerint minden ember fontos. A klub az összetartozást erősíti a szervezett programokkal és a társasjátékokkal.
2020. november 11. 08:16 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. november 10.

Burnout-szindróma, avagy kiégés: jelenség vagy valós érzés?

Létezik egy probléma, amely egyre többeket érint. Nem ismerjük eléggé, és a tüneteket sem vesszük komolyan, pedig a fizikai, érzelmi és mentális kimerülés már-már civilizációs betegség. A University of Southern California, az Emory University és a Wake Forest University közös kutatócsoportja a European Journal of Preventive Cardiology folyóiratban közölte hosszú időtartamú vizsgálatának eredményeit, amelyek szerint összefüggés állapítható meg a kiégés és a szívritmuszavarok gyakorisága között.
2020. november 10. 06:29 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 112 cikk, 1 / 9 oldal
FEL