Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2021. április 5.
2021. április 4.

Önnek mit jelent a húsvét?

A húsvét alapvetően vallási ünnep, amely elsősorban nem a nyúlról és a piros tojásról szól. Egy márciusi amerikai felmérés szerint még az Európánál közismerten vallásosabb Egyesült Államokban is a népességnek kevesebb, mint fele köti a húsvétot a feltámadáshoz. Békéscsabaiakat kérdeztünk arról, hogy nekik mi a véleményük erről az ünnepről.
2021. április 4. 16:13 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

A kotyogós kávéfőző még mindig menő - így kell tisztán tartani

Megfigyeltem, hogy sokak otthonában fontos eszköz a kávéfőző, ám a modernebb készülékek megjelenése mellett továbbra is sokan szavaznak a kotyogós kávéfőzőre. Egy Lencsési lakótelepen élő békéscsabai lakos elmondta, hogy számára sokkal ízesebb kávé készül a hagyományos szerkezettel, valamint azt is elmesélte, hogy a rossz tisztítás akár a kávé ízére is hatással lehet. Éppen ezért néhány tisztítási folyamatot oszt meg a behir.hu olvasóival.
2021. április 4. 11:27 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. április 2.

Április 2-a az autizmus világnapja!

2007-ben az ENSZ kijelölte ezt a napot azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus-spektrumzavarra. Szántó Tamás az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány elnöke és az Esély Pedagógiai Központ munkatársai is nagy figyelmet fordítanak a viselkedés és magatartási problémák, valamint az autizmus-spektrumzavar kezelésére.
2021. április 2. 16:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. március 21.

Bábszínházi világnap: "Hálás vagyok, hogy bábot adott kezembe az Úr"

Nagyon szép, napos időre ébredhettünk március 21-én – úgy látszik, tényleg jön a tavasz. Ma nemcsak a napsütést ünnepelhetjük, hanem a bábművészet világnapját is, amelyet a határon inneni és túli magyar nyelvű bábosok a Budapest Bábszínház kezdeményezésére immár 2014 óta ünnepelnek. A mai nap apropóján Biró Gyula bábszínésszel és Csortán Zsóka művészeti vezetővel beszélgettünk a bábok szeretetéről, hatásáról és mérföldkövükről.
2021. március 21. 11:26 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 144 cikk, 1 / 11 oldal
FEL