Szabadtéri bábjátékok Békéscsabán - videóval

2017. július 5. 18:49 | Szabó Rita

Immár harmadik alkalommal élvezhették a legkisebbek a szabadban a bábjátékot, a Csabai Nyár programsorozat részeként. Kedden Pályi János bábművész mutatta be a Vitéz László című darabot.

A Napsugár Bábszínház több előadással is színesíti a Csabai Nyár programsorozatot. Ezek különlegessége, hogy nyáron, nem a színházteremben, hanem a szabadban a Jókai Színház előtti téren tartják őket.

Pályi János bábművész elmondta, hogy szabadban más előadni, hiszen az emberek kicsit kötetlenebbül érzik ott magukat.   - "Kószálnak az utcán. Meglátnak valami attrakciót és most vagy megállnak leülnek és megnézik, vagy nem. Szabadon fölállhatnak és elmehetnek. Ez egy színházban nem igazán így történik. Nyilván ott is föl tudnak állni, de itt komoly tétje van, hogy megfogja-e őket.”

Jövőhéten ismételten várják a kikapcsolódni vágyókat, akkor Aracs Eszter előadásában tekinthetik meg a Guruló Cirkusz című bábjátékot.

 

Itthon

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
18:16
FEL