SAJTÓKÖZLEMÉNY - Energetikai korszerűsítés az Andrássy Gyula Gimnáziumban

2017. január 25. 16:21 | Bugyi Diána

„ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A BÉKÉSCSABAI ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUMBAN”

TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00001

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, amelynek során a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium leány és fiúkollégiumának energetikai korszerűsítése történik meg. A projekt összköltsége 206.500.000,- forint, amelyből a támogatás 206.500.000,- forint.

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt tervezett kezdete: 2016. október 1, a megvalósításának tervezett napja: 2019. március 31. A támogatás intenzitása 100%.

Fiúkollégium

A fejlesztés során a külső falak, az épület pincefödémje és padlásfödémje hőszigetelésre kerülnek. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerülnek. Az épület fűtését 1 db 60 kW teljesítményű kondenzációs kazán fogja biztosítani, kazáncserével. A hőleadó rendszer korszerűsítése történik a fejlesztés során, a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere lesz. Minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerülnek felszerelésre. A melegvíz termelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval fog történni.

Leánykollégium

A külső falak, az épület pincefödémje, padlásfödémje az első és második szint felett szigetelésre kerül. Az épület tetőfödémje azon a területen, ahol komfortteret határol szigetelésre kerül kőzetgyapot lemezekkel. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerülnek. Az épület fűtését 1 db 80 kW teljesítményű kondenzációs kazán fogja biztosítani – kazáncsere történik. A hőleadó rendszer korszerűsítése is a fejlesztés része, a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere lesz, minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerülnek felszerelésre. A melegvíz termelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval fog történni. A projekt tervezés során a meglévő épület adottságaihoz mérten projektarányos akadálymentesítés történik                                                                                                    majd. A környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerülnek. A beruházás nem kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem.

A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye és ennek következtében a ÜHG kibocsátás csökkenni fog. A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázata nem lesz. A beavatkozások tervezésekor a technológiasemlegesség az irányadó. Projektgazda vállalja a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

További információ kérhető: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: +36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu