Röplabda: Bravúros BRSE-siker Izraelben

Nem várt könnyű összecsapás a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapatára a CEV Kupa legjobb 32 csapata között. Alberto Salomoni gárdája nem rettent meg idegenben sem és 3-1-es győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A csabaiak az Újpest elleni vereséget követően, három sérültjük, Petőváry, Nagy és Glemboczki nélkül utaztak Izraelbe a Maccab Haifa otthonába. A rivális a közelmúltban egy olimpiai ezüstérmessel Logan Tommal is erősített. Az első szett kiegyenlített küzdelmet hozott, 19:18 után fordított a BRSE és nem engedte ki a kezéből a részsikert (22:25, 0-1).

A második szettet kiválóan kezdték a hazaiak, 8:4-re is elmentek. A vendégek próbálták tartani a lépést, majd 19-nél Fresco egalizált. A BRSE a vezetést is átvette, ám két szettlabdája közül nem sikerült egyiket sem értékesítenie, így egyenlített a Maccabi (27:25, 1-1).

A BRSE robbantott a fordulás után, 5:0-ra és 10:1-re is meglépett a csabai gárda. Kosekova jó szervái mellett Bodnár is belelendült, miközben a hazai fogadójáték is szétesett, a csabaiak 17:3-as előnyt dolgoztak ki. Ébredeztek a hazaiak, 18:8-nál Alberto Salomoni is időt kért, Bodnár jó nyitássorozata után tizenhat (!) játszmalabdája volt a tavalyi negyeddöntősnek. A másodiknál hibáztak a hazaiak, így újra a Csaba vezetett (9:25, 1-2).

A negyedik szett első pillanataiban fej-fej mellett haladtak a csapatok, de innen a fehérorosz Nazarova vezetésével 8:4-ra lépett meg a házigazda. A BRSE próbált zárkózni, miközben több kétes játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, mindkét oldal kárára. 13:9-nél időt kért a csabaiak olasz mestere, de nem tudta megfékezni az izraeli rohamokat, így a Csaba hétpontos hátrányba került. Innen a feljavuló Ivanovic vezérletével visszazárkózott a magyar bajnok, Fresco pedig egyenlített is (17:17). Pekárik és Mlinar révén újított a Salomoni-gárda és két egységre jutott a győzelemtől (19:23). Innen még kapaszkodott a Maccabi, de a csabai győzelmet már nem tudták megakadályozni (21:25, 1-3).

A BRSE ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis a január 11-i visszavágón két szettet kell nyerni ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 16 között.

 

Megosztás:

Címke: , , ,