Rendszámot loptak és fizetés nélkül tankoltak

2016. szeptember 29. 13:46 | Fekete Kata

Békésen elfogtak a rendőrök két férfit, akik Mezőberényben lelopták egy autóról a rendszámokat, majd fizetés nélkül tankoltak.

Lelopták egy autóról a rendszámokat szerdán 19 óra 30 perc körül Mezőberényben, az Eötvös utcában. Egy férfi szemtanúja volt a bűncselekménynek és ismerte a kocsi tulajdonosát. Szólt a nőnek, aki értesítette a rendőrséget. A férfi megjegyezte, hogy milyen autóval voltak, akik elvitték a rendszámot - írja a Police.hu.

A rendőrök két órával később Békésen elfogták a párost. A 28 éves B. J. és a 27 éves Sz. Z. beismerő vallomást tettek. A lopott rendszámot rá akarták tenni B. J. autójára és így akartak fizetés nélkül tankolni az egyik mezőberényi benzinkúton. Miután a férfi tetten érte őket, a jelzést mégsem szerelték fel a kocsijukra, hanem eldobták és a legközelebbi töltőállomásra mentek. Tankoltak, az üzemanyag árát nem fizették ki és visszamentek Békésre, ahol a rendőrök elfogták őket. A Békési Rendőrkapitányság mindkét békési férfi ellen szabálysértési és büntetőeljárást is indított. 

FEL