Rászoruló gyermekeket étkeztettek

2016. május 2. 15:09 | Laczkó Viktória

1000 gyermek, 4000 adag étel, 1800 megtett kilométer és 4 millió forint ráfordítás. Ezek a számok a „Gondoskodjunk a gyermekekről hétvégén is!” program mutatói. Az elmúlt 12 hónapban, 12 településen látta ebédül a rászorulókat a békéscsabai Marzek Kner Packaging nyomdaipari vállalat.

Körösnagyharsány volt az egy éve tartó program utolsó állomása. Az elmúlt évben 12 elmaradott településre látogattak el a nyomdaipari vállalat alkalmazottai. Településenként egy hónapig biztosították a szombati ebédet a rászorulók részére. Ebben a községben 36 gyermek jutott meleg ételhez hétvégente. Az étkeztetés mellett egyéb programokkal is várták a gyerekeket, volt arcfestés és ugrálóvár is, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tagjai minden hónap első szombatján ellátogattak a helyszínekre. 

Máté Pál, Körösnagyharsány polgármestereúgy fogalmazott, hogy "Öröm lenne számomra, ha azt mondhatnám, hogy ez egy gazdag község, de mivel nem vagyunk gazdagok és a gyerekek sincsenek olyan szociális körülmények között, ami elvárható a mai világban, így ezt az öt héten át tartó étkeztetést nemcsak én köszönöm, hanem a gyerekek is."

A menü ezúttal csirke raguleves, sajttal töltött hús rizibizivel és desszertként isler volt. A programban a cég nyolcvan alkalmazottja vett részt. „Jómagam feltöltődtem ezeken az alkalmakon, mert annyi szeretetet én úgy gondolom, hogy ritkán kap az ember, amit ezektől a gyerekektől kaptunk így hétvégenként, úgyhogy a magam részéről sajnálom, hogy véget ért ez a projekt.” - mondta el, Hrabovszki Judit, a Marzek Kner Packaging Kft. munkatársa. 

A meleg étel után csomagot is kaptak a gyerekek, amit hazavihettek, így a vacsorához is hozzájárultak a szervezők. Kása István, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra is, hogy miért gyermekeken segítenek: „Én azt vallom, hogy a gyermekek kell és szükséges segíteni, hiszen ők még igazán nem tudják befolyásolni a saját sorsukat. Aztán, amikor felnőnek akkor nyílván már a kezükben van a döntés, úgyhogy megpróbáluk mi a gyermekekre koncentrálni, fókuszálni ezekben a programokban. Én azt gondolom, hogy megfelelő fogadtatásra találtunk. És ők azok, akik tényleg őszintén és hálásan fogadják ezt a kezdeményezést.”

A vállalat ügyvezetője elmondta, hogy gondolkodnak a program folytatásán és azt is hozzátette: "Amennyiben ezek a gyerekek szeretnének a nyomdaipar felé nyitni a későbbiekben, a megfelelő tanulmányi eredménnyel akár egy békéscsabai továbbtanulási lehetőségeit is tudnak számukra ajánlani."

További programok »

FEL