Otthon a festészetben és Békéscsabán – Kaczkó Magdolna kiállítása

A békéscsabai származású Kaczkó Magdolna Otthon című kiállítását nyitották meg pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központ földszintjén. A képzőművész úgy fogalmazott: nem csupán a szülővárosába tért vissza, hanem hosszú évek után visszatalált a festészethez is.

Békéscsabai zenész rokonok és barátok köszöntötték fuvola szóval Kaczkó Magdolnát. Az ünnepség családias és bensőséges volt – nem véletlenül – a tárlat címe ugyanis Otthon.

– Több jelentése is van számomra annak, hogy Otthon: Békéscsabán születtem és éltem 14 éves koromig. De nem csak a családhoz kötődöm; úgy érzem, hogy a festészettel együtt érkeztem haza. Megtaláltam azt a kifejezési módot, amelyben otthon lehetek. Alapvetően ugyanis gyógypedagógus vagyok, így a festészettel együtt vált egésszé az életem és ebben is próbáltam kifejezni ezt az “otthon levést” – emelte ki a képzőművész.

A művészt a megnyitón egykori tanára, Sallai Lajos méltatta.

– Számomra is meglepetés a kollekciója, hiszen komoly anyagot hozott magával, ahhoz képest, hogy nem ezen az úton indult el. Bár a pécsi művészeti szakközépiskolában végzett, gimnáziumban és szinten tartotta a művészet iránti érdeklődését. Ez az intenzív festészet nagyon biztató a jövőt illetően. Rendkívül kellemes meglepetés volt számomra – hangsúlyozta Sallai Lajos művésztanár.

Az érdeklődők tengerpartot, hágai városrészeket és hazai szőlős dombokat is találnak a festmények közt, de a Körös-partot, valamint a békéscsabai tornyokat is felfedezhetik a tárlaton. A kiállítás december 7-ig tekinthető meg a Csabagyöngyében.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,