Nyolcvannyolc iskolarendőr figyel

96 általános- és 10 középiskolában 88 iskolarendőr teljesít szolgálatot.

Iskolaigazgatók és munkatársaik mondhatták el véleményüket „Az iskola rendőre” programról Békéscsabán. A rendőrség célja, hogy az észrevételek, javaslatok segítségével a 2016/2017-es tanévben még hatékonyabbá tegye a kezdeményezést.
 

A rendőrség a 2016/2017-es tanévben országszerte folytatja a gyermekek szabályos közlekedésre nevelését, a bűncselekmények megelőzését, a pedagógusok, szülők segítségét célzó programjait. „Az iskola rendőre” elnevezésű kezdeményezés 2008 óta működik. Békés megyében a most kezdődő tanévben 96 általános iskolában és 10 középiskolában 88 iskolarendőr teljesít majd szolgálatot. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskola vezetésével és a szülői szervezettel, részt vesznek az iskolai rendezvényeken és amennyiben igény van rá, tájékoztatókat tartanak. Elérhetőségeiket jól látható helyre kitett plakátokon találják meg a diákok és szüleik. A rendőrség célja a gyerekek szabályos közlekedésre nevelésének és az iskolai programok megvalósításának segítése, valamint az esetlegesen felmerülő, a rendőrség közreműködésével megoldható problémák mielőbbi felismerése, kezelése.

A tanév kezdete előtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő rendőrkapitányságok értékelik az iskolarendőrök előző tanévben végzett munkáját. Ennek keretében az oktatási intézmények vezetőit is felkeresik, egyeztetésre hívják. A Békéscsabai Rendőrkapitányságon kedden dr. Bede Sándor rendőr ezredes, rendőrkapitány és Kutyik Margit címzetes rendőr törzsőrmester fogadta az iskolaigazgatókat és munkatársaikat. Mindketten hangsúlyozták: az új tanévben az iskolarendőrök feladatának meghatározásakor figyelembe veszik az észrevételeket, véleményeket. Így biztosítható, hogy a program tovább fejlődjön, még hatékonyabbá váljon. 
 

Megosztás:

Címke: , , ,