Nyolcvanezer forint értékű gombát kapáltak ki

2016. szeptember 20. 06:31 | Fekete Kata

A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a négy férfival szemben, akiket nyáron Szarvason egy tölgyerdőben értek tetten miközben szarvasgombát loptak.

A gönci és a három jászkiséri férfi egymással részben rokoni, részben baráti kapcsolatban álltak. Előzetes megállapodásuknak megfelelően július 17-án azzal a szándékkal indultak el egyikük autójával a Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekvő Jászkisérről kapákkal és gereblyékkel „felfegyverkezve”, hogy Békés megyében szarvasgombát gyűjtsenek úgy, hogy egyébként gyűjtési engedéllyel, illetőleg gyűjtési tanúsítvánnyal nem rendelkeztek. A vádlottak Szarvas Város Önkormányzatának tulajdonában lévő egyik tölgyerdőből mintegy 2 kilogramm súlyú, 80 ezer forint értékű szarvasgombát kapáltak ki. Tevékenységüket a terület bérlője észlelte és értesítette a rendőröket, akik a helyszínen érték tetten az elkövetőket.

A járási ügyészség mind a négy vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

 

FEL