Nyilas Misi pakkja - hétfőn tartották a musical főpróbáját - galéria

2016. január 18. 15:03 | Balázs Anett

A Békéscsabai Jókai Színház január 21-én mutatja be a Légy jó mindhalálig! című musicalt. A teátrum egész Békés megyét bejárta, hogy megtalálja a főszereplőt; két Nyilas Misi is született. A színházban ma tartották az első jelmezes főpróbát. A Móricz Zsigmond klasszikusából írt musicalt 24 év után porolta le a teátrum.

A darabhoz két szereposztás szükséges, így összesen huszonnégy tehetséges megyei fiatalt, elsősorban fiú szereplőket választott ki a Békéscsabai Jókai Színház gárdája. Így Nyilas Misi szerepét is ketten viszik.
– Két különböző egyéniség, ami nem baj, csak kicsit másképp fogalmazzák meg a maguk módján és a maguk eszközeivel a gyerekek ezt a szerepet. Az egyikük egy kicsit introvertáltabb alkat, a másik pedig az ellenkezője - fogalmazott a főpróbán Seregi Zoltán, a darab rendezője.

Rendhagyó módon egy vetítéssel kezdődik a musical, mely az eredeti regényhez hűen azt szemlélteti, hogy maga a darab, a főszereplő, Nyilas Misi visszaemlékezése. A fiúk már egyaránt otthonosan mozognak a színpadon és a színházban is, hiszen rengeteg időt töltöttek itt az elmúlt időszakban. Koreográfiát, dalokat megtanulni valamint még a szöveget is jól ismerni, nem egyszerű feladat.
– Nekem ez nagyon tetszik. Nagyon szeretek színházba járni. Ez nekem mióta nagyjából idejárok, pár hónapja, ez már a második otthonom. És imádom ezt a helyet, nagyon szeretem – vallotta Bolla Márton, aki az egyik szereposztásban Nyilas Misit alakítja majd.

A musicalnek köszönhetően, Móricz Zsigmond regényének üzenete olyan fiatalokhoz is eljut, akik egyébként nem nagyon találkoznának művel. A regény mondanivalóját címe is tartalmazza: Légy jó mindhalálig! - azaz helyt állni a nehézségek közepette, valamint kitartani az igazság és a becsület mellett.
– Misi egy olyan gyerek, aki nagyon becsületes, és életében most egyszer hazudnia kell és most ez egy óriási nagy kalamajkába keveri őt – mondta el Kozák Ádám, a másik Nyilas Misi.
A bemutató a magyar kultúra napja előtt egy nappal január 21-én, csütörtökön lesz. 

További programok »

FEL