Nemzetközi elismerés a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak

2016. december 14. 15:09 | Mikóczy Erika

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak közel 15 éves kapcsolata van az aradi székhelyű „Aurel Vlaicu” Egyetemmel és ez alatt az idő alatt több sikeres projektben vett részt  a két szervezet közösen.

A vállalkozásfejlesztés területén számviteli politikát érintő, idegenforgalmi portál kialakítását célzó és agrárhálózat kialakítását megvalósító pályázatot bonyolított le egymás segítségével a két szervezet. A projektek finanszírozása Phare CBC és Interreg programok segítségével történt, amelyeket sikeresen valósítottak meg a partnerek.

A legutolsó közös program révén létrejött egy közös tanácsadói hálózat, amely egy honlap segítségével tömörítette a román és a magyar vállalkozásokat. A projekt sikerességét az is mutatja, hogy jelenleg is jól működő kapcsolatok mutathatók be a projekt által generált partnerkeresés segítségével.

Az egyetemmel előzetes tárgyalások folynak a közeljövőben kiírásra kerülő határon átnyúló program kapcsán, ahol több projekt ötlet felmerült, többek között a média és az informatika területén. Ez mindkét térségnek igen fontos gazdasági és társadalmi kapcsolódási pont lehet, ami kihatással lehet a két ország jószomszédi kapcsolatára.

A sikeres múltra tekintettel a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány plakettet és kitüntető oklevelet vehetett át az „Aurel Vlaicu” Egyetem 25 éves jubileumi ünnepségén Aradon december 12-én.

 

További programok »

Gazdaság

FEL