Nagy csatákra készül az Orosháza FKSE

2016. szeptember 9. 13:43 | Fekete Kata

Az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület az egyetlen csapat, ami részt vehet a jövő héten kezdődő országos bajnokságon. A mezőny nagyon erős lesz, várhatóan apróságon múlik majd a győzelem. Az Orosháza FKSE azonban készül, több beruházást is befejeztek a közelmúltban a hatékony edzés érdekében.

- Az elmúlt fél évben majdnem 150 milliós beruházás történt az egyesületnél- mondta Vajer Tamás, az Orosházi FKSE-LINAMAR elnöke. - Az Eötvös téri sportcsarnokba sikerült egy gumipályát tenni, ami egy nagyon komoly előrelépés. Egyrészt sokkal jobban védi a gyerekek ízületeit, másrészt nemzetközi szinten már kötelező ilyen pályán játszani. Került a csarnokba egy új eredményjelző, mert a régi már kezdi felmondani a szolgálatot. Vásároltunk két új mikrobuszt is, illetve arra is büszke vagyok, hogy szeptember végén átadjuk a konditermet.

Az egyesületnél mindent megtesznek azért, hogy a profi csapat jól szerepeljen. Az idei mezőny ugyanis nagyon erősnek tűnik. Buday Dániel játékos, másodedző szerint nehéz lenne jósolni, de a középmezőnybe várják Orosházát.
-  Így előre láthatólag nehéz jósolni, ha a papírformát nézzük, véleményem szerint az első öt helyezett kiléte ismert: Csurgó, Tatabánya, Veszprém. Szeged. Viszont a 6-tól a 14. helyig úgy érzem, nüanszok fognak dönteni - mondta Buday Dániel.

A csapat nagy energiát fordít az utánpótlás nevelésre, eddig is több, Orosházához közeli településre jártak ki a szakemberek. Idén szeretnék bekapcsolni Csorvást, Csanádapácát, Mezőkovácsházát és Medgyesegyházát is. Ezzel nemcsak értelmes elfoglaltságot biztosítanak a fiataloknak, hanem jövőt is mutatnak a legtehetségesebbeknek. Bojtor István sportért felelős alpolgármester szerint abba, hogy utánpótlás és diáksport legyen a városban, nagy segítség az orosházi csapat, amely sztárokkal megtűzdelve példát mutathat a gyerekeknek, hogy hová lehet eljutni kellő alázattal és munkával.
 

FEL