Minden piros és szívecskés lesz nem egészen két nap múlva

2020. február 12. 19:44 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Európában már több száz éves hagyomány, de Magyarországon csupán harminc éve köszöntik a szerelmesek egymást virággal, illetve apró ajándékokkal Valentin napon. Bár hazánkban megosztó ünnepnek számít, mégis jelentősen megnöveli a virágboltok és drogériák forgalmát. Utána jártunk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha február 14-én szeretnénk meglepni párunkat!

Az egyik békéscsabai kézműves csokoládébolt üzletvezetője szerint az a több éves tapasztalat, hogy kifejezetten február 14-én változik meg a forgalom. Ekkor azok, akik általában tortaszeletet szoktak vinni párjuknak, inkább a Valentin naphoz kapcsolódó csokoládék közül választanak.

– A forgalmunk megnövekszik minimálisan, csak úgy, mint máshol is. Főként csokoládét, különböző csokoládékreációkat – szívekre, rózsákra gondolok – keresik a vevőink. Főként azokat a termékeket részesítik előnyben, amelyek köthetőek a Valentin naphoz – mondta el Balogh Tamás, a Jetty Choco üzletvezetője.

 

Rózsa mellé szerelmi bájital

Valentin napon a legtöbben még mindig vágott virággal: csokorral vagy szív alakú dobozba tűzött rózsákkal lepik meg párjukat – erről már az egyik békéscsabai virágbolt üzletvezetője beszélt. Hozzátette: a vágott virágok mellett rózsa alakú készműves szappanokkal, fürdősóval, illóolajokkal és szerelmi bájitalokkal várják a vásárlókat. Tapasztalataik szerint az idősebbek körében egyre népszerűbbek a tavaszi csokrok, de a fiatalabb korosztály ragaszkodik a vörös rózsához, ezért érdemes előre készülni a szerelmesek ünnepére.

– Az elmúlt évek tapasztalata, hogy mindig vannak utolsó pillanatban érkező vásárlók. Mindenkinek igyekszek segíteni, de zárás előtti utolsó pillanatban már nem tudok 20 szál vörös rózsából csokrot készíteni. Aki ilyen mennyiségben gondolkozik, annak érdemes leadni egy rendelést előre – mondta el Diriczi Viktória, a Levendula Virágüzlet üzletvezetője.

A pszichológusok szerint bár a Valentin nap megosztó ünnepnek számít, mégis inkább pozitív hatással van a párkapcsolatokra, de mint mondják: ehhez az is szükséges, hogy ne csak ezen az ünnepen, hanem a hétköznapokon is odafigyeljünk egymásra.

 

Galéria

FEL