Minden csapat kapott ajándékot a feldíszített karácsonyfákért

2017. december 4. 06:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Teljes pompában várják a karácsonyt a jaminai Jézus Szíve Templom körül álló fenyőfák. Az Ökumenikus Advent első vasárnapján az immár hagyományos karácsonyfa díszítő verseny résztvevői csinosították ki őket.

December első vasárnapján kezdődött el idén az adventi időszak, ezzel együtt a jaminai Ökumenikus Advent programsorozat is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, színes családi és kulturális programmal várják a következő hétvégéken az érdeklődőket a Zenebarát Felebarátok Alapítvány tagjai.

Az első közösségi alkalommal óvodás és iskolás csoportokat vártak a hagyományos karácsonyfa díszítő versenyre. Idén két óvodás és öt iskolás csoport nevezett a versenyre. A gyerekek a pedagógusok segítségével már hetek óta készítették a természetes vagy újrahasznosított alapanyagú díszeket, amelyek vasárnaptól a templom körül található fákat ékesítik egészen az ünnepeke végéig.

– Idén is nagyon szépnek találtuk a feldíszített fenyőfákat. Látszik, hogy nagyon sok munkájuk van benne a gyerekeknek, hiszen sok, saját kezűleg készített díszítőelemet hoztak magukkal – emelte dr. Csicsely Ilona, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátette: jaminai képviselőként fontosnak tartja, hogy ne csupán támogassa az Ökumenikus Advent programsorozatot, hanem aktív résztvevőként, jelen esetben zsűritagként is részt vegyen egy-egy rendezvényen.

A zsűri másik tagja - az ugyancsak egyik jaminai körzet önkormányzati képviselője - Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes volt.

– Örülök, hogy tizenegy éve négy vasárnapon át együtt vagyunk és ünneplünk. Szórakoztató és áhítatos programok állnak rendelkezésre. Ezért köszönet illeti a Zenebarát Felebarátokat, akik több mint egy évtizede szervezik a programokat.

Mind a hét csoport tagjai lelkesen díszítették a fákat, így a hét karácsonyfa gyorsan elkészült a szülők segítségével. A zsűri pedig úgy döntött, hogy senki nem távozik üres kézzel a megmérettetésről, ezért minden csapat kapott jutalmat a verseny végén. A legkisebbeknek pedig az első havat kihasználva még hócsatázni is volt lehetőségük.

További programok »

FEL