Megújult a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda udvara

2017. november 14. 18:06 | Papp Ádám Sándor

Átadták a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvarát. A gyerekek új csúszdákat, padokat és játékokat kaptak. A 36 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

Birtokba vehették a gyerekek az új udvari játékokat a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában. Új csúszdákat, padokat, játszóeszközöket kaptak a gyerekek, valamint két elavult tárolót cseréltek ki multifunkcionális babaházakra.

- A tervezők és kivitelezők is békéscsabaiak voltak a projekt megvalósításában. Az intézmény vezetője, illetve munkatársai ismerik a gyermekek igényeit, szokásait. Ez is figyelembe vették a munkálatok alatt és nagy szerepe volt a sikeres megvalósításban is - fogalmazott Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az óvoda vezetője rendkívül elégedett a fejlesztésekkel, mint elmondta, fontos, hogy a gyerekek biztonságos környezetben tudjanak játszani a hétköznapokon.

- Szerintem minőségi átalakulást jelent, teljes mértékben megújult szinte minden része az óvoda udvarának. A járófelülettől kezdve eltűntek a különböző régi játékeszközök és helyette megfelelő, új játékokat kaptak a gyerekek - hangsúlyozta Kócsi Sándorné, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezetője.

Az óvoda nagycsoportosai egy előadással is készültek.

 

 

A közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke kiemelte, hogy a jövő generáció szempontjából rendkívül fontosak ezek a beruházások.

- A legfontosabb az, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető legjobban tudják elkölteni. Mi, békéscsabai városvezetőkként mindent megteszünk azért, hogy a rendelkezésre álló összegből olyan beruházásokat és fejlesztéseket tudjunk eszközölni, végrehajtani, amelyek a jövő generáció érdekeit szolgálják. Ez egy óriási nagy felelősség, hiszen mindenki, aki gyermekekkel, ifjúsággal foglalkozik, annak hosszútávon kell gondoskodnia arról, hogy a lehetőségeit a lehető legjobban tudja kiaknázni - emelte ki Bíró Csaba.

A bizottság elnöke hozzátette, a beruházás csak az első mérföldköve ennek a projektnek. Az elkövetkezendő hetekben további két intézményben, a Tábor utcai, valamint a Lenkey utcai óvodában is bemutatják a fejlesztéseket.

 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL