Megrendezték a Curie Kémia Emlékverseny területi döntőjét

A Curie Kémia Emlékverseny területi döntőjén negyvenkét általános iskolás diák mérte össze tudását. A békéscsabai megmérettetést a hétvégén az Erzsébethelyi Általános Iskolában rendezték meg.

Az országos kémia versenyt a szolnoki székhelyű Curie Alapítvány szervezi, amelynek a területi döntőjére többek között Hódmezővásárhelyről, Kondorosról, Lőkösházáról, Mezőkovácsházáról és Békéscsabáról is jöttek versenyzők.

Négy írásbeli forduló után jutottak be a gyerekek a békéscsabai versenyre, ahol ismét egy írásbeli feladatlapot kellett megoldaniuk.

– Huszonnégy bejutó volt hetedikes évfolyamról és tizennyolc a nyolcadikosok közül. A legjobb öt munkát kell majd továbbküldenünk az alapítványnak, és ott egy országos megmérettetésen esnek át ezek a feladatlapok. Az dönti el, hogy ki lesz az a tíz versenyző, aki az országos döntőbe jut – emelte ki Bozóné Gecsei Csilla, az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A területi döntőt évek óta támogatja a helyi közműszolgáltató.

– Ahhoz, hogy az egészséges ivóvizet eljuttassuk a háztartásokba, a kollégáimnak, akik a laboratóriumokban dolgoznak, rengeteg komponenst kell megvizsgálniuk a vízben. Ugyanígy ezek a kollégák a szennyvizet is vizsgálják, hiszen az is nagyon fontos, hogy a megtisztított szennyvíz utána tisztán kerüljön vissza a környezetbe. Ezért gondolta azt az Alföldvíz Zrt., hogy jelenlétével támogatja ezt a rendezvényt – hangsúlyozta Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR irodavezetője.

A miután a Curie Kémia Emlékverseny résztvevői kitöltötték a feladatlapokat néhány kísérletet is kipróbálhattak.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,