Lopott bankkártyával akart pénzt felvenni

2016. szeptember 14. 10:24 | Fekete Kata

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki ellopta és használni próbálta egy nő bankkártyáját Bélmegyeren.

Pénztárcát lopott egy férfi május 14-éről 15-ére virradó éjjel Bélmegyeren, a művelődési házból. Egy nő, aki az ott tartott rendezvényen szórakozott, letette a tárcáját egy asztalra. A gyanúsított észrevette, hogy nem figyel rá. Elvette, majd hazavitte a benne lévő pénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt. A kártyával május 15-én reggel pénzt próbált felvenni, de nem sikerült neki, a kártyát a bankautomata bevette. A nő csak akkor vette észre, hogy nincs meg a pénztárcája, amikor a pénzintézettől sms-t kapott a sikertelen tranzakcióról. Visszament a Művelődési Házba, de nem találta meg a pénztárcáját, ezért rendőrt hívott - írja a Police.hu.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és május 20-án kihallgatták a lopással és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással gyanúsítható 32 éves bélmegyeri férfit. A nyomozást a rendőrség kedden lezárta és a büntetőeljárás iratait vádemelési javaslattal elküldte a Békési Járási Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira. Forgalmas helyeken, rendezvényeken még rövid időre se hagyják őrizetlenül táskáikat, pénztárcáikat, mobiltelefonjaikat. 

FEL