Labdarúgás: Az Előre ősztől a támadójátékot helyezné a főszerepbe

2017. július 27. 11:24 | Kovács Dávid

Megtartotta a szezon előtti utolsó, két nyilvános és hivatalos programját a Békéscsaba 1912 Előre a Kórház utcai Stadion centerpályáján. A bemutató edzést követően Kozma János a Békéscsaba 1912 Futball ZRt. igazgatóságának elnöke köszöntötte a szurkolókat, majd Boér Gábor vezetőedző értékelte a felkészülést és vázolta a célkitűzéseket.

A vasárnapi szezonrajtra készülő csabai fiúk egy szórakoztató és látványos tréninggel készültek a drukkereknek, amit láthatóan a játékosok is élveztek. A közönségtalálkozón a Békéscsaba 1912 Futball ZRt. igazgatóságának elnöke a klub gazdasági ügyeiről és a stadion rekonstrukciójáról szólt. Kozma János kiemelte, nagyon szorított a feljutásért a tavalyi szezonban, de ha ez sikerült volna, akkor idén valamennyi meccset idegenben játszaná az együttes. A létesítmény felújításával kapcsolatban hangsúlyozta, a kitűzött cél az, hogy a következő szezon elején már a felújított stadionban találkozzanak a drukkerekkel a szurkolói ankéton és az első, élvonalbeli bajnoki mérkőzésen.

Boér Gábor vezetőedző a felkészülési időszakról elmondta, azért kezdték korábban a munkát, hogy képet kapjon a stáb a játékosokról, a korábbiaknál több tesztmeccs pedig az új játékstílus begyakorlása miatt volt fontos.

- Ez a játék a szurkolókért van, ennek próbálunk majd megfelelni a következő szezonban is. Olyan játékot szeretnénk játszani, amelyben a támadásoké a főszerep. Úgy érzem, hogy elértük a felkészülésre kitűzött célokat, de szükség van a tétmérkőzésekre is, hogy ezt tökéletesen elsajátítsuk – fogalmazott a szakvezető.

Boér Gábor a szabályváltozásokkal kapcsolatban elmondta, az idei szezonban minden mérkőzésen egy 1997-es és egy 1998-as születésű játékosnak kell pályán lennie az MLSZ előírásainak megfelelően. A vezetőedző hozzátette, meg kell felelni ezeknek a szabályoknak, a stáb pedig azon dolgozik, hogy a fiatal játékosok készen álljanak a feladatra.

 

Be kell rúgni a labdát a kapuba!

 

Az egyik drukker jelentkezett ezzel az egyszerű tanáccsal, ezt követően Pásztor József, a klub szakmai tanácsadója igyekezett további hasznos instrukciókkal ellátni a játékosokat. A klub élő legendája hangsúlyozta, a keret minden tagjának készen kell állnia, hiszen sérülések, eltiltások esetén mindenkinek bevethetőnek kell lennie. Pásztor József az esélyeket latolgatva kiemelte, legalább öt-hat csapat esélyes a feljutásra, így nem lesz egyszerű feladata a csabai együttesnek.

A folytatásban bemutatták a csapat új igazolásait, az első osztályú múlttal rendelkező, Ceglédről érkező Nagy Sándort, a Sopron mezét lilára váltó Eszlátyi Istvánt, a régi-új játékos Király Patrikot, a Szeged 20011-től távozó Mészáros Márkot, valamint a belső védőként bevethető Dlusztus Andrást. Mellettük az előző szezon főszereplői is megszólaltak. Birtalan Botond ugyan nem ígérte meg a húsz bajnoki gólt, de elárulta, ha csak tizenötöt szerez, és összejön a feljutás, akkor is elégedett lesz. Nagy István az utolsó hazai tesztmeccsen megsérült és még 3-5 hét kihagyás vár rá, ugyanakkor leszögezte, jó a hangulat az öltözőben és az új játékosok is beleillenek a közösségbe.

A csabai együttes vasárnap 19 órától a Kazincbarcika ellen kezdi a bajnokságot a Kórház utcai stadionban.

További programok »

FEL