Kutyajó hétvége volt

Gazdik és a kedvencek versenyeztek a hétvégen.

Százhetvenhét versenyző mérte össze tudását a hétvégén a XX. Országos Medivid Agility Kupa és ParAgility Kupán Gyulán. A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban rendezett eseményen az épek mellett a mozgássérültek is versenyezhettek.

A kutyák szinte együtt lélegeztek a gazdáikkal. A verseny szervezője, Alt Sándor 2002-ben váltotta valóra az álmát, amikor olyan versenyt is szervezett, amely lehetőséget biztosított arra, hogy például kerekes székesek, szervátültetettek és látássérültek is a sportolhassanak. Így jött létre a ParAgility világkupa 2002-ben, amit azóta minden esztendőben megtartanak. Idén összesen hatan indultak a megmérettetésen.

A nézők az ország különböző részeiről érkeztek és nagyon élvezték az egész napos rendezvényt. A lelátón a kutyákkal és gazdájukkal együtt szurkoltak.

Az összesített erdmények a következőképpen alakultak: 

A ParAgility győztese Ruohonen Marika és Zalama.

A1 Maxi osztályozásban Nagy-Szitha Zoltán és Tutti, Midiben Tornóczky Anita és Izé és Miniben pedig Tantó Bettina és Berry végzett az első helyen.

Az A2 kategóriában Dr. Csanálosi Enikő és Maya a Maxiban, Batha Zsófia és Bogár a Midiben és végül Lagzi Dorka és Goofy a Miniben lett az első.

Vágó Zoltán és Will vihette haza az első helyezésért járó kupát az A3 kategória Maxi osztályozásában. Midiben indult és győzött Bögre András és Luca, Dr. Landauer Krisztina és Mogyoró Miniben lépett a dobogó legfelső fokára.  

Ezenkívül még díjazták a veterán Maxiban Papp Róbertet és Sukit, Acsády Krisztinát és Regét Miniben, valamint Ficzere Csengét Mini és Midi kategóriában.

A kezdők sem maradtak díj nélkül, így Pádár Krisztina és Army Maxiban, Midiben Budai Renáta Anna és Perec és Acsády Krisztina és Rege Miniben is kapott elismerést.

Csapatban is lehetett indulni a versenyen, szintén a kutyák méretének megfelelően. Csapat Maxi kategóriában Veres Viola és Iggy és Zeusz, Számfira Eszter és Bruni, Novák Tamara és Maya győzedelmeskedtek. Csapat Midi első helyezést ért el Kovács Borbála és Bojtár, Liktor Viktor és Maja, Bögre András és Luca, továbbá Kárpáti Vanda és Szeder. László Réka és Lyn, Lagzi Dorka és Goofy, Novák Beáta és Rasco és negyedikként László Zsombor vitte haza a kupát a Mini kategóriában.  

Megosztás: