Kultúra

2024. január 10.
2024. január 8.

A Zenegyűlölő összekócolta, majd kisimította az idegszálakat a Csabagyöngyében

A Filharmónia Magyarország és a Danubia Zenekar közös produkciójában Rossini, Erkel, Verdi, Händel, Rinaldo, Lehár, Kálmán, Puccini műveiből népszerű részeletek felcsendültek fel vasárnap este, a Csabagyöngyében. Ám nem teljesen felhőtlenül… Ugyanis jött egy alak, aki az összes operatársadalmi konvencióra fittyet hányva, teljesen megbotránkoztatta a nézőket. Ő volt Janklovics Péter, alias a Zenegyűlölő.
2024. január 8. 12:22 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. január 6.

Tetoválások és gondolatok – tetoválóművészek alkotásai irodalmi körítéssel

Szombaton este megtelt a Csabagyöngye Kulturális Központ Kerengő kiállítóterme, ugyanis egy helyi tetoválószalon a tizedik születésnapját ünnepelte. A két kiállító és a kiállítás képeihez szöveges gondolatokkal csatlakozó író a Tetoválások és gondolatok című tárlattal szeretné közelebb hozni a művészetet mindenkihez.
2024. január 6. 19:54 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Az autizmussal élő Tímea varázslatos tárlata a világ legjobb zenéjével nyílt meg

Szombaton délután varázslatos kiállítás nyílt a Békés Megyei Könyvtárban. A fehér paravánokon elgondolkodtató, rendkívül színes képek sorakoztak, az érkezőt könyvjelzővel és egy szív alakú csokival fogadták, és ahogy beszéltek az alkotóról, szinte mindenki mosolygott. Bondár Tímea lénye, megindító képei és az őt szerető emberek egy kis időre igazán nagy, elfogadó, befogadó és boldog közösséggé kovácsolták a világnak ezt a kis szegletét.
2024. január 6. 17:54 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom

NMHH-kutatás: Így alakultak át a tévénézési szokások az elmúlt huszonöt évben

A hazai televíziós piac karakteresen átalakult az új évezredben a technológiai fejlődés, a médiafogyasztási szokások változása és a digitális platformok megjelenése miatt. 1997 óta egyre több időt töltünk képernyők előtt - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásából, amelynek eredményéről pénteken tájékoztatta az MTI-t a hatóság kommunikációs igazgatósága.
2024. január 6. 17:00 | behir.hu
Tovább olvasom

Vizualitás és művészet a lakberendezésben

Egyre többen díszítik otthonaikat festményekkel. A szakemberek szerint az utóbbi időszakban sokan választják a minimál stílusú alkotásokat falaikra, hogy ezzel egyedibbé varázsolják környezetüket. Arra kerestünk példát Békéscsabán, hogy miként lehet becsempészni a kultúrát és a képzőművészetet lakásainkba. A 7.Tv legújabb Művészbejáró című magazinjában Gnandt János festőművésszel beszélgettünk arról, hogy ő miként vélekedik e témában.
2024. január 6. 11:48 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Izgalmas éven van túl a gyulai kulturális élet

Tartalmas, programokban gazdag 2023-as évet tudhat maga mögött a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. Többek között nyáron vehették birtokba a gyerekek az egykori alispáni lakból kialakított új játszóházat, továbbá megnyílt a két festőgéniusz, Benczúr Gyula és Munkácsy Mihály kiállítása a városban, valamint hamarosan befejeződik a Ladics-ház teljeskörű felújítása is.
2024. január 6. 09:39 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2024. január 5.
FEL