Kultúra

2024. február 2.

A főnök kiadja a szabit, beül a boltba és csak három telefonos segítséget kérhet

A békéscsabai születésű Gulyás Levente – korábban számtalan helyi zenekar billentyűse volt – bő másfél évtizede él a fővárosban. Szabadúszóként többek között a Játékszínben, a Madáchban, a Tháliában stb., azonfelül több németországi teátrumban, leginkább színházi zeneszerzőként tevékenykedik. A csabai Zenecentrum Hangszerüzletet még a 2000-es évek elején nyitotta meg, amely azóta is köszöni szépen jól van, él és virul.
2024. február 2. 18:20 | Such Tamás
Tovább olvasom

Táncparketten a Hétpróbások

Ebben a tanévben is tartott nyílt tanítási órát a Hétpróbás Néptánciskola Alapfokú Művészeti Iskola a Balassi Bálint Magyar Táncművészetek Házában, ahol bárki megtekinthette, hogy a gyermekek mennyit fejlődtek, illetve bepillanthattak abba is, hogy milyen módon folyik az oktató-nevelőmunka az iskolában.
2024. február 2. 15:34 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Anya, te vagy a tévében? – Mi újság a "Született feleségek" csabai Bree-jével?

Mindenkinek van legalább egy hasonmása e kerek szép golyóbison; elvégre csak 8 milliárdnál többen élünk rajta (’Ha a csend beszélni tudna, négymilliárd hangon szólna…” – énekelte 1976-ban az LGT. Alig ötven éve még csak feleannyian mozogtunk.) A békéscsabai Pálinkásné Ildikó például a Született feleségek című amerikai televíziós sorozat Bree-jére hasonlít (akit Marcia Cross alakít). Tizenéve egy darabig sokat írtak róluk. Aztán szépen lecsendesedett minden.
2024. február 2. 10:25 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. február 1.

Farsangi őrület: Íme a hétvégi programkavalkád kicsiknek és nagyoknak!

Farsangi időszakban mind az ízek, mind a kreatív tevékenységi körök meghatározóak. Hozzánk tartoznak, e szokásokkal teljes az élet. Gondoljunk csak bele, mi lenne velünk az év meghatározó ünnepei nélkül. Ezek visznek fényt és adnak ritmust az életünknek A hétvége igencsak kedvez a családoknak, hiszen lesz koncert, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és népi alkotói tevékenységek, amelyekre érdemes kilátogatni.
2024. február 1. 09:15 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. január 31.
2024. január 30.

Vegyél hazait hullám – mi a valódi és mi az utánzat a kézműves termékekben?

Több régi mesterséget képviselő kézműves találkozott már hamisítványokkal, olyan termékekkel, amelyek külsőleg talán hasonlítanak az eredetihez, de minőségében, az elkészítés módjában nincs közük egymáshoz. Arra teszünk kísérletet, hogy rávilágítsunk arra az óriási háttérmunkára, ami az igazi kékfestős anyag előállításához szükséges.
2024. január 30. 15:00 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. január 29.

Világhírű épületeket köt össze a szentandrási szőnyeg

Arab milliárdosok luxusotthonai, a Loire-menti kastélyok, a washingtoni Fehér Ház, a windsori palota kápolnája és az operaház. Mi a közös a felsorolt világhírű, kultikus épületek között? A válasz Békés megye legnyugatibb településén és az itt 105 éve működő szőnyeggyártásban keresendő: Valamennyi felsorolt helyszín Békésszentandráson készült szőnyegekkel rendelkezik.
2024. január 29. 14:53 | behir.hu
Tovább olvasom
FEL