Kultúra

2024. március 5.

BonZsúr Fejős Évával – március 14-én, a Csabagyöngyében

„A jónőségnek semmi köze ahhoz, hogy mit mutat a tükör. A jónőség lényege, hogy belül szabad vagy. És bízol. Magadban, és egy kicsit azért másokban is… érted? Ha viszont nem bízol, akkor mindig frusztrált, görcsös kiscsaj maradsz. Nemhogy táncolni nem fogsz tudni, hanem élni sem. Élni, csupa nagybetűvel!” – írja Fejős Éva egyik legsikeresebb regényében, a Cuba Librében. Az írónő március 14-én lesz a BonZsúr – beszélgetés Nőknek Nőkkel est következő vendége a Csabagyöngye Kulturális Központban.
2024. március 5. 10:15 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2024. március 4.

Dunakanyari fesztiválvibe egy színházjegy áráért

Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig rendkívül széles repertoárt vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A színházi előadásokon túl lesz VR színház, esténként pedig látványos utcaszínházi produkciók színesítik a programot. Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreográfiák, lenyűgöző steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok varázsolják el a közönséget.
2024. március 4. 18:17 | behir.hu
Tovább olvasom

Ennyi mindenre jó a hobbi? Sokan lebecsülik a fontosságát

Sokszor hallottam már azt a frázist, hogy hobbija csak azoknak van, akik ráérnek és akik anyagilag megtehetik. Ám ez nem igaz. Bármilyen elfoglaltságunkból válhat hobbi, a lényeg, hogy szívből, örömmel műveljük. Ebből látszólag nincs hasznunk, hacsak a mentális egészségünk jó állapotát nem nevezzük annak. A szabadidős tevékenységek elengedhetetlenek ahhoz, hogy ezen a területen is rendben legyünk.
2024. március 4. 17:21 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Tóth Péter: Békéscsabán fellépni mindig különleges élmény

Felső tagozatos általános iskolás volt Tóth Péter, amikor először hallottam zongorázni. Arra már nem emlékszem, hogy mit, de arra igen, hogy korát meghazudtoló tehetséggel játszott. Ma már világszerte ismert zongoraművész, Amerikában él, de most ismét hazajön Békéscsabára, és március 15-én 18 órától ő ad ünnepi koncertet a Csabagyöngye Kulturális Központban – egyebek mellett erről is kérdeztem (tegeződünk).
2024. március 4. 16:39 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2024. március 3.

Búbánat Anett a mikrofon mögött, de nekünk tetszett

Te mész Kormos Anettre? Ezt kérdezte félig nyomatékosan az egyik kollégám a minap. Igen, feleltem, de ha gondolod, mehetsz helyettem. Nem ment. De én sem bántam meg. Pedig csak fotóról ismertem. Főleg a nagy, szomorú, barna szemeit. Már a belépő is remek volt: a stand upos Janis Joplinra jött ki – péntek este, a Csabagyöngyében.
2024. március 3. 12:17 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. március 2.

Tényleg a legjobbkor volt a legjobb helyen… Jankay Párizsban

Felesleges is mondanom a csabaiaknak, hisz jól tudják, hogy Jankay Tibor festőművész, grafikus, szobrász és tanár végrendeletileg hagyta szülővárosára alkotói hagyatékát és jelentős műgyűjteményét. A többségében az életmű második felének munkáit tartalmazó kollekció, mely többek között körülbelül ötezer grafikát, háromezer festményt, nagyszámú kerámia munkát és szobrot tartalmaz, a száznegyvenhárom darabból álló etnográfiai gyűjteménnyel együtt került Békéscsabára.
2024. március 2. 15:14 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. március 1.
2024. február 29.
FEL