Kultúra

2024. április 4.
2024. április 3.

Csabai basszeros a jazztanszakon

A békéscsabai Bartolák Erik basszusgitárost, nagybőgőst az Andrássy gimi 12-es diákját a közelmúltban felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium utolsó évfolyamába. Mielőtt újra olvasnánk az előző mondatot, a lényeg, hogy a fiatalember nem szakiskolásként, hanem „civil” gimnazistaként nyert felvételit az egyetem jazz tanszakának az előszobája.
2024. április 3. 15:33 | Such Tamás
Tovább olvasom

Idén is nyílt napot tartanak a népi kézműves alkotóházak, íme a megyei programok

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Népi Kézműves Alkotóházak Egyesülete ebben az évben is megrendezi Magyarországon - csatlakozva az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) - a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéjét április 5-e és április 7-e között. A rendezvény idei évi üzenete: „Kis ujjak, szakértő kezek” Fókuszban az ifjúság!
2024. április 3. 07:22 | Varga Diána
Tovább olvasom
2024. április 2.

Nevezetes emberek világtérképe – kit találunk Békés vármegyében

A térképre még rá sem közelítve Neumann János neve tündököl Magyarország határain belül, kicsit közelebbről szemügyre véve pedig Báthory Erzsébet, Horthy Miklós, Kodály Zoltán, Nagy Imre és Petőfi Sándor nevei bukkannak fel azon a térképen, mely a híres magyarokat listázza. Na de mit lelünk a békési megyehatáron belül? Ezt néztük meg.
2024. április 2. 16:35 | Bere Mátyás
Tovább olvasom
2024. április 1.
2024. március 29.
FEL