Közélet

2021. október 8.
2021. október 7.
2021. október 6.

A Gara örömére Mucsi Balázs is kipróbálta a helikopter szimulátort

Javában dübörög a 29. Garabonciás Napok rendezvénysorozata, melynek egyik attrakciójaként a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt egy helikopter szimulátort is ki lehet próbálni. Az élmény megfizethetetlen, mindenképpen érdemes menni egy laza karikát, ahogyan ezt Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója is tette.
2021. október 6. 12:42 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom

Aradi vértanúk emléknapja: számos településen tartanak megemlékezéseket

Katonai tiszteletadás mellett, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján szerda reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbocon marad a nemzeti gyásznapon.
2021. október 6. 09:43 | behir
Tovább olvasom
2021. október 4.

Herczeg Tamás: A nyugdíjasok és a gyermeket nevelők is pluszpénzre számíthatnak

A gazdasági növekedés függvényében a nyugdíjasok plusz juttatásra, a családok személyijövedelemadó-visszatérítésre számíthatnak a következő hónapokban, és emelkedhet a minimálbér is. Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt erről és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról kérdezte a 7.Tv Aktuális című műsorában Vári Bianka műsorvezető.
2021. október 4. 14:53 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2021. október 3.

Minden eddiginél magasabb prémiumot kapnak a nyugdíjasok

Kilencvenháromezer forintot kap pluszban egy átlagnyugdíjas novemberben a prémium és a nyugdíjkorrekció miatt – így számol az M1-nek nyilatkozó szakértő. A 80 ezres prémium minden nyugdíjasnak egységesen jár – jelentette be tegnap Orbán Viktor. Az inflációt követő nyugdíjkorrekció nagysága pedig attól függ, hogy kinek mennyi a havi nyugdíja. Még egyszer: átlagnyugdíjnál ez 93 ezer forint lesz, alatta kicsit kevesebb, felette kicsit több – közölte az M1 Híradója.
2021. október 3. 08:36 | behir.hu
Tovább olvasom
2021. október 2.

Ünnepi közgyűlést tartott a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület 2020-ban, azonban a koronavírus-járvány miatt csak idén ünnepelhette meg ezt a kerek évfordulót. Ugrai Gábor elnök az ünnepi közgyűlésen köszönő oklevelet adott át mindazoknak, akik a megyeszékhely épített, természeti és szellemi értékeiért dolgoztak.
2021. október 2. 13:06 | Kovács Dávid
Tovább olvasom

30 éves a Csabai Mérleg

Az évforduló éppen megfelelő arra, hogy mérleget vonjunk, összegezzünk vagy éppen csak megálljunk néhány szóra. A lapot az eltelt három évtizedben sokan sokféleképpen gondozták, de ami közös halmazként említhető az a szakmai megalapozottság, a magas színvonal és a szerethetőség.
2021. október 2. 12:21 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
Újabb cikkek Régebbi cikkek Összesen 2245 cikk, 2 / 161 oldal
FEL