Jótékonysági céllal rendeztek farsangi futást

2017. február 20. 08:26 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Jótékonysági futással űzték el a telet és teremtettek jó hangulatot Békéscsabán a Széchenyi ligetben, szombaton. A farsangi jelmezes mulatsággal a Degré utcai otthon lakóit támogatja a Nyújts Segítő Kezed Alapítvány.

A legkisebbek 200 méteres távjával kezdődtek a futószámok, a télűző farsangi jelmezes jótékonysági futáson, amellyel a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ ellátásában részesülő súlyosan, halmozottan sérült gyermekeknek és fiataloknak gyűjtöttek egy hangtál-terápiára.

–Nagyon sokan aktívan részt vettek. Többek között volt olyan kisgyerek, aki a 200 métert, a 450 métert és az 1 kilométert is végig futotta, mert annyira megtetszett neki. 3 kissrác, kislány ezt így végig megtette, az összes számban elindult. Valamint mindenki nagyon lelkes. Én azt nagyon szeretem ezen a rendezvényen, hogy együtt vagyunk, örülünk, jól érezzük magunkat, jó a hangulat. -emelet ki Recskiné Bunzel Lívia szervező.

Szombat délelőtt a Degré utcai gyermekotthon lakói is részt vettek a futóversenyen és a mulatságon.

–Én nagyon örülök ennek a farsangnak, mert vége lesz a télnek. - mesélte el az otthon egyik lakója, Kőszári Kirsztina.

Az érdeklődőket a futás és a 12 kilométeres túra mellett számos, elsősorban gyermek program várta. A jelmezes jótékonysági futóversenyt követően jelmezversenyen vehettek részt az ötletesebbnél-ötletesebb maskarák. Emellett Tücsök Peti szórakoztatta a közönséget, aki sok időt tölt az otthonban a fiatalokkal és szombat délelőtt négyen közülük fel is léptek a műsorában.

–Úgy érzem, nekem most sokat kell járnom hozzájuk, és együtt énekelni, együtt rajzolni, együtt dobolni, kacarászni, együtt tölteni időt, mert ez a dolgom részben, én azt gondolom. Én annyi szeretet kapok érte, mint a csuda. Ezt nem lehet elmondani, ezt csak az tudja átérezni, aki ott van. Amit én adok, azt százszorosan, ezerszeresen kapom vissza. - modta el Berényi Nagy Péter, azaz Tücsök Peti.

Az eseményen a mozgás szerelmesei és a Degré utcai otthon lakói egy családi délelőttöt töltöttek együtt. A program résztvevői a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítványon keresztül támogatták az otthon lakóit a futóversenyen összegyűjtött adományok teljes összegével.

FEL