Jól szerepeltek a házigazdák az országos társastánc bajnokságon

A legjobb hazai táncosok érkeztek a szombati versenyre, amelyet csaknem fél évszázada szerveznek meg Békéscsabán. A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ közösen szervezte meg az országos társastánc bajnokságot, amelyen idén 130 versenyző lépett parkettre .

A társastánc országos bajnokságra 65 utánpótlás, felnőtt és senior pár nevezett be idén. Magyarország legjobb versenyzői között jól szerepeltek a házigazda, Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzői is. Közülük Ifjúsági B Standard kategóriában 7 helyet szerzett a Kraszkó Tamás, Kraszkó Zsanett páros.

– Számunkra ez egy nagy sikerként könyvelhető el, mivel nemrégen kezdtünk el készülni az ifjúsági B standard kategóriára. Az x-ek számával is meg vagyunk elégedve, hiszen összesen 14 x-et kaptunk. Ez azt jelenti, hogy csak kevéssel maradtunk le a döntőről, oda ugyanis csak hat pár jutott be – mondta el Kraszkó Tamás, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzője.

A világon 440-en vannak, akik senior IV., azaz 65 év feletti kategóriában aktívan versenyeznek, közöttük a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület színeiben versenyző Králik házaspár, akik jelenleg a 40. a világranglistán. A szombati országos bajnokságon standardben 2. helyezés értek el, és egyedüli indulóként latin kategóriában országos bajnokok lettek.

– Jövő héten Dubaiba utazunk, ahol senior standart versenyt rendeznek. Most lesz először senior IV. latin verseny, amelyre nagyon készülünk – hangsúlyozta Králik Jánosné, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzője.

A legmagasabb három kategória párosai mérték össze tudásukat standard és latin táncokban is.

–Annak idején A osztályosként indult a verseny, de a 48. évre már A-B-S osztályosra bővült. Mindig nagyon jó visszajelzéseket kapunk. A táncosok nagyon szeretik a terem kinézetét, azt mondják, hogy nagyon jó hangulatú, szeretnek ide visszajárni. A közönségtől is jó visszajelzéseket kapunk – emelte ki a behir.hu kérdésére Csikós Nóra, a Csabagyörgye Kulturális Központ szervezője.

A legmagasabb osztályú standard kategóriában a Szilver Táncsport Egyesület párosa, Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta lett az országos bajnok.  A legmagasabb osztályú latintánc kategóriában a Valcer Táncstúdió és a Szilver Táncsport Egyesület közös párosa, Hidi Balázs és Kis Violetta szerezte meg az első helyet.

A hazai elit lépett parkettre felnőtt korosztályban is a Csabagyöngye Agróra termében berendezett tánctéren a 48. A-B-S Országos Bajnokságon, amelynek eredményeit ide kattintva megtekinthetik.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,