Ismét szárnyaltak az angyalok a Békéscsabai Jókai Színházban

2017. december 12. 14:30 | Papp Ádám Sándor

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ immár hetedik alkalommal rendezte meg az Angyalok szárnyalása című jótékonysági gálaestjét a Békéscsabai Jókai Színházban, hétfőn este.

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ célja, hogy minél többen megismerjék az itt élő gyerekek és fiatalok mindennapjait, valamint az, hogy erősödjön a kapcsolatuk a többségi társadalommal. Ezt szolgálja az is, hogy idén először nem csak művészek, de általános iskolák diákjai is részt vettek a műsorban. Az idei gálán a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium kórusa, a Petőfi Általános Iskola kórusa, a Lencsési Általános Iskola kórusa, a Bartók Béla Ifjúsági Vegyeskar, a Békéscsabai Református Gyülekezet Énekkara, valamint a Bábgyalogló Művészfalu fiataljai, léptek színpadra, hangszeres kísérettel kiegészítve.

-Idén hat kórus közreműködésével valósult meg a gála. Ennek az előzménye az volt, hogy amikor a tavalyi évben legördült a függöny, akkor már a következő előadás felépítésén gondolkoztunk. Integrációs törekvésünk, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok és gyermekek is együtt tudjanak szerepelni a színpad a többi fellépővel - fogalmazott Sziszák Katalin a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ igazgatója

A kórusok mellett idén közel hetven fogyatékossággal élő gyermek, fiatal és az őket felkészítő több, mint húsz ismert színművész lépett a színpadra. Az est rendezője ünnepi beszédében visszaemlékezett a gálaest kezdetére.

-Tizenhárom évvel ezelőtt Komáromi Anett kolléganőmmel megismerkedtünk a Degré utcai fiatalokkal, az ismerkedésből barátság lett. Legelőször lett egy színjátszó csoportunk, aztán néhány fellépésünk is volt és hét évvel ezelőtt pedig egy nagyot álmodtunk. Ekkor született meg az első gála, amely mára már hagyománnyá vált és a fiatalok minden évben várják, mikor jön el a nagy előadás ideje - emlékezett vissza Tarsoly Krisztina, az est rendezője.

Tarsoly Krisztina azt is elmondta, hogy az est nem jöhetne létre minden évben, ha nem lenne annyi segítőkész ember, akiknek rengeteg energiájuk és munkájuk van a felkészítésben és a produkcióban is.

A Békéscsabai Jókai Színház idén is felajánlotta a jótékonysági előadáson befolyt összeget a Degré utcai gyermekotthon lakói számáraAz est díszvendége Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas magánénekese volt.

 

 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL