Horogkeresztek a Kazinczyn

2016. január 8. 08:46 | Zsíros András

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Kazinczy utcai lakótelepen ismeretlenek horogkereszteket festettek a házak falára. A helyszínen általunk készített felvételeket eljuttattuk a Békés Megyei Rendőrfőkapitánysághoz.

A rendőrségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még 2014. szeptember 2-án rendeltek el nyomozást Békéscsaba Megyei Jogú Város jegyzőjének feljelentése alapján tiltott önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt. Akkor további békéscsabai épületeken, helyszíneken található ábrákat is vizsgáltak. Mivel az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható, ezért a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást felfüggesztette. Amennyiben azonban a falfirkákkal kapcsolatosan olyan új információ merül fel, amelyet a rendőrség még nem vizsgált, a bűnügyi osztály vezetője a nyomozás folytatásáról rendelkezik.

A tettesek a Büntetőtörvénykönyv vonatkozó jogszabálya alapján elzárással büntetendők. Hogy a horogkeresztek mikor tűnnek el a falakról, az a lakóközösségeken múlik.

FEL