Hívők és hitek: Fotókiállítás a Lencsési Közösségi Házban

Hidvégi Péter fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban. A tematikus tárlat nem csak az egyházi épületeket, de a vallásukat gyakorló hívőket is bemutatja.

A „Hívők és hitek” című fotókiállításnak ad otthont a Lencsési Közösségi Ház. A békéscsabai kötődésű művész második tárlatát a Márvány Fotóműhely vezetője nyitotta meg.

– Nagyon sok gyűjtőmunka van egy ilyen kiállítás elkészítésében, hiszen a fotós Hidvégi Péter rendszeresen járja a templomokat, jellegzetes ruházatot viselő embereket keres. Ezért nagy élmény látni ezeket a fotókat – emelte ki Katona Péter.

Az érdeklődők a tárlaton olyan képeket is láthatnak a világ különböző vallású országaiból, amelyek a hitüket gyakorló emberek legbensőségesebb pillanatait örökítették meg.

– Utazásaim során figyeltem fel a szép templomokra, a nagyon érdekes emberekre, viseletekre, jelképekre. Ezeket is  – mint sok minden mást – évtizedek óta fényképezem. Úgy gondoltam, körülbelül egy évvel ezelőtt, hogy összegyűlt annyi anyag, amivel ezt a témát be tudom mutatni – avatott be a részletekbe Hidvégi Péter.

 

A fotóművész tárlatát május 2-ig láthatják az érdeklődők a Lencsési Közösségi Házban.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,