Három szabályt is megszegett egy sofőr Orosházán

2019. július 28. 12:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Ittasan és vezetői engedély nélkül vezetett személyautót egy férfi Orosházán. Mielőtt intézkedés alá vonták volna, a férfi a közúti jelzőtábla tiltása ellenére kanyarodott be az egyik utcába.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre július 27-én 20 óra 15 perckor arról, hogy Orosházán, a Szentesi úton egy autós bizonytalanul, többször sávot váltva közlekedik. A rendőrök a megadott rendszám és leírás alapján keresi kezdték a kocsit, és nem sokkal később fel is figyeltek rá a Rákóczi úton, mert az autó éppen a kötelező haladási irányt jelző tábla utasítása ellenére kanyarodott be a Móricz Zsigmond utcába.

A rendőrök ellenőrzés alá vonták a gépkocsi vezetőjét, aki a személyes okmányait átadta ugyan, de elmondta, hogy vezetői engedélye nincs. A férfinál a helyszíni alkoholszondás mérés eredménye is pozitív lett, ezért előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. A rendőrök az ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek ellene, a vezetői engedély hiánya miatt pedig szabálysértési eljárás is indult vele szemben. A közlekedési tábla figyelmen kívül hagyása miatt pedig közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Forrás: police.hu

FEL