Gazdaság

2025. július 26.

Minőségi élelmiszert és élményt is kínálnak a termelői piacok

Több, mint 300 helyi termelői piac működik hazánkban, ahol a vásárlók közvetlenül a termelőtől juthatnak hozzá a kiváló minőségű, friss, szezonális hazai élelmiszerekhez. A termelői piacok a rövid ellátási lánc egyik legalapvetőbb szereplői, megkönnyítik a kistermelők által megtermelt alaptermékek, és az azokból előállított élelmiszerek eljuttatását a fogyasztókhoz, a csomagolásmentes termékekkel pedig hozzájárulnak az általános fenntarthatósági törekvésekhez.
2025. július 26. 19:46 | behir.hu
Tovább olvasom

Agrometeorológia: Csapadékra várnak a növények

Az elmúlt egy hét csapadékszegény időjárása nem tett jót a növények fejlődésének, a nyugati, északnyugati és az északkeleti országrészek kivételével újra nőtt az aszállyal érintett terület. A következő napokban előbb északon, északnyugaton, majd vasárnap az Alföldön is sokfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani – írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.
2025. július 26. 15:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2025. július 25.

Új ipari beruházások Medgyesegyházán

Két új üzemcsarnok építési munkálatai kezdődnek a közeljövőben a medgyesegyházi ipari parkban. A Kedvencek.net Kft., illetve a Sun-Vet Kft. eledel gyártó üzemeinek létesítését egy átadó ünnepség keretében kezdték meg. A két cég betelepítésére fordított beruházás összesen megközelítőleg 4 milliárd forint, amellyel több, mint harminc munkahely létesül a településen.
2025. július 25. 16:40 | Kintner Nikolett
Tovább olvasom

Támogatási program segíti a ragadós száj- és körömfájás sújtotta állattartókat

Komplex támogatási program kidolgozásával segíti az Agrárminisztérium (AM) a ragadós száj- és körömfájás betegséggel sújtott állattartó telepek újraindítását és tevékenységük fenntartását. A konstrukció a kártalanításai igényeken felül további elemekből tevődik össze, a társadalmi egyeztetésre bocsátott AM rendelet tervezet szerint - közölte a tárca az MTI-vel.
2025. július 25. 12:26 | behir.hu
Tovább olvasom
2025. július 24.

Élelmiszeripari innováció segíti a gluténmentes étrendet követők táplálkozását

A hagyományos gluténmentes snackeknél több rostot és fehérjét tartalmaz az a növényi alapú gluténmentes keksz, melyet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke fejlesztett ki. Az élelmiszeripari innováció és kutatás választ ad a gluténmentes termékeket jellemző kiegyensúlyozatlan tápanyagtartalom problémára és a minimális ökológiai lábnyommal készülő egészségvédő élelmiszerek iránti keresletnövekedésre is.
2025. július 24. 07:26 | behir.hu
Tovább olvasom
2025. július 23.
2025. július 22.
2025. július 21.
2025. július 20.
2025. július 19.

További programok »

FEL