Gasztro

2024. szeptember 1.

Lekvár főzés mellett epres-szilvás morzsasüti rendel

A természet hagyománya szerint a szilva szezon július közepétől október elejéig tart. A csonthéjasok családjába tartozó gyümölcs fajtaválasztéka szinte áttekinthetetlen. A cikkben rávilágítunk arra, miért érdemes fogyasztani ebből a gyümölcsből, illetve egy hatékony ám annál finomabb morzsa süti receptet is közzé teszünk.
2024. szeptember 1. 17:28 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Reggelire, ebédre, vacsorára: házi granola bármihez

A zab jogosan népszerű a száraz élelmiszerek között, felhasználási módja rengeteg alternatívát kínál. Tartalmaz különböző nyomelemekben és vitaminokban gazdag. A rendkívül magas tápértékkel rendelkező zab jótékony hatásai mellett egy receptet is közzéteszünk. Reméljük, hogy olvasóink kedvet kapnak a házi granola elkészítéséhez, amellyel saját és családtagjaik egészségét is támogathatják.
2024. szeptember 1. 11:12 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. augusztus 28.

Ugye ön sem unja? A minap volt a banán imádók napja

A banán kétségtelenül az egyik kedvenc gyümölcsöm, az íze és az állaga miatt. Emellett értékes tápanyag tartalommal rendelkezik, úgy mint például aminosavak, keményítő, vitaminok és ásványi anyagok, flavonoidok. Gyakorlatilag egy jolly joker gyümölcs, amit méltán "imádhatnak" a fogyasztók. Miért ne lehetne nemcsak a banánnak – ami április harmadik szerdája – hanem a banán imádóknak is napja.
2024. augusztus 28. 13:50 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. augusztus 24.
2024. augusztus 21.
2024. augusztus 19.
2024. augusztus 15.
2024. augusztus 12.
2024. augusztus 10.

Az én hamis molnárkalácsom

A molnárkalács egy édes ostya, melynek élő néphagyományát Borsodnádasdon őrzik. A településen minden évben megrendezik a Molnárkalács Fesztivált, valamint a helyiek országszerte részt vesznek különféle rendezvényeken, ahol sparhelten, díszes sütővasak segítségével készítik a különféle mintákkal ellátott, édes, ropogós ostyákat.
2024. augusztus 10. 16:31 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Mascarponés palacsinta volt a balatoni bringatúra egyik főnyereménye

A balatoni kerékpárutat bringakörútnak is nevezik. Több kiegészítő szakasszal is rendelkezik, teljes hossza valamivel több, mint 200 kilométer, melyet immár negyedjére tekertem körbe a barátainkkal. Nekik és a táj szépségének, valamint a tekerés adta örömnek köszönhetően ismét jól éreztem magam. Mindent beleadtunk, ám ami számomra mindig érdekes, a környék gasztronómiája. Ezúttal egy palacsinta nyerte a képzeletbeli versenyt.
2024. augusztus 10. 09:24 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL