Gasztro

2024. augusztus 10.

Az én hamis molnárkalácsom

A molnárkalács egy édes ostya, melynek élő néphagyományát Borsodnádasdon őrzik. A településen minden évben megrendezik a Molnárkalács Fesztivált, valamint a helyiek országszerte részt vesznek különféle rendezvényeken, ahol sparhelten, díszes sütővasak segítségével készítik a különféle mintákkal ellátott, édes, ropogós ostyákat.
2024. augusztus 10. 16:31 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Mascarponés palacsinta volt a balatoni bringatúra egyik főnyereménye

A balatoni kerékpárutat bringakörútnak is nevezik. Több kiegészítő szakasszal is rendelkezik, teljes hossza valamivel több, mint 200 kilométer, melyet immár negyedjére tekertem körbe a barátainkkal. Nekik és a táj szépségének, valamint a tekerés adta örömnek köszönhetően ismét jól éreztem magam. Mindent beleadtunk, ám ami számomra mindig érdekes, a környék gasztronómiája. Ezúttal egy palacsinta nyerte a képzeletbeli versenyt.
2024. augusztus 10. 09:24 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. augusztus 9.

Azok a boldog békeidők...

Kis koromban nézegettem az egyik fehér konyhapolcot, amelyen több szakácskönyv hevert. Ennek a könyvek az óriás betűin gyakoroltam az olvasást és több köteten is szerepelt a "békebeli", "békeidők" kifejezés. Keresni kezdtem a szó jelentését – elsősorban a "konyhában".
2024. augusztus 9. 17:43 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. július 30.
2024. július 28.

Legalizált nasi – csicseriborsó snack a tálban

Egészséges nassolnivaló a csicseriborsó, remek választás lehet az esti filmezéshez. Sokkal jobb, ha ezt a fehérjedús élelmiszert választjuk a chips vagy csokival szemben. Ha az egészségünkre és az alakunkra is ügyelünk, ne az adalékanyagokat tartalmazó nasikat válasszuk. Inkább készítsünk magunknak ropogtatnivalót.
2024. július 28. 17:37 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. július 7.
FEL