Fidesz a kvótáról: "Az a pofon, ami nem csattant el, még nem fáj"

2016. szeptember 12. 11:56 | Horváth Szabolcs

A népszavazás véleménynyilvánítás arról, hogyan akar élni a magyar lakosság a jövőben és mit akar hagyni az utókorra a FIDESZ Békéscsabai Szervezete szerint. Képviselőik most arról tájékoztatják a lakosságot, hogy mi lenne, ha Brüsszel akarata érvényesülne és hazánkban is elkezdődnének a kényszer betelepítések. A kötelező betelepítési kvóta ellen október 2-án tartanak népszavazást.

- Az a pofon, ami még nem csattant el, még nem fáj. De félő, hogyha elcsattan nagyon fog fájni- kezdte a sajtótájékoztatót dr. Ferenczi Attila a FIDESZ Békéscsabai Szervezetének alelnöke, frakció vezető.

Békés megye a határmentén fekszik, ezért itt különösen érzékenyen reagál a lakosság a migrációs hullám növekedésére. Ezt most a kerítés akadályozza meg. Herczeg Tamás szerint a lakosság nem idegengyűlölő, de félnek attól, hogy mi lesz akkor, mikor kontrollálatlanul nagy tömegben olyan emberek érkeznek az országba, akik kultúrája nagyon messze áll az európaitól, és a magyartól.

- Három nagyon súlyos problémával állunk szemben. Az egyik egy integrációs probléma, ami elsősorban a közbiztonság, közbiztonsági kérdésekben ölt testet. De a teljes jóléti ellátórendszerre nagy terhet ró. A másik az egy legitimitási kérdés- hallotuk Herczeg Tamástól

a FIDESZ Békéscsabai Szervezetének alelnökétől. 

Vagyis a kérdés az: mennyire fogadható el, hogy európai uniós szervezetek saját hatáskörükben döntsenek ilyen fajsúlyos kérdésekben - tette hozzá az alelnök. A frakcióvezető már úgy fogalmazott: senki nem hatalmazta fel Brüsszelt arra, hogy így cselekedjen. A kvótarendszer szerinte felülről nyitott, vagyis sokkal több, és nem egy-két ezer emberről van szó.

- Azzal, hogy az emberek elmennek és alap jogukkal élve, népszavazáson elmondják a véleményüket, ezzel kvázi kivehetik más döntés hozók kezéből a döntést. Egész konkrétan ne Brüsszel döntsön, a fejünk fölött. hanem a magyar emberek, a magyar kormány mondja meg, hogy az emberek mit szeretnének- tette hozzá dr. Ferenczi Attila. 

A jövőnkről van szó – véli a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Hanó Miklós azt mondta: a legnagyobb ünnepeink arról szólnak, hogyan vívtuk ki a szabadságunkat. Egy nemzetet, azonban nem csak fegyverrel lehet elfoglalni. Itt nem a tényleges menekültekről van szó, akiket be kell fogadni és segíteni őket, hanem azokról a gazdasági bevándorlókról, akik a jobb élet reményében akár az egész világot átutazzák

- Látják, hogy az Európa Unió, hogy él, mi az életszínvonal, hogy élnek az itteni emberek. Ezért a jövőben akár több tíz vagy több száz millió ember is elindulhat Európa felé. Nincs rá biztosíték, hogy ez nem fog megtörténni. Akkor mi itt mit csinálunk? Ezt a nemzetet építettük, az őseinkkel együtt rengeteget tettünk érte. Védtük a hazát és a nemzetet, a kultúrát, az érttékeinket. Kötelességünknek tartjuk, hogy ezt tovább vigyük- mondta Hanó Miklós a FIDESZ Békéscsabai Szervezetének elnöke. 

Fontos, hogy minél többen elmenjenek a népszavazásra, ha ugyanis két-három millióan szavaznak, az komoly üzenet lesz Brüsszelnek, amin el kell gondolkozniuk - tették hozzá a képviselők.

FEL