Fiatalokkal erősödik a polgárőrség Békéscsabán

Közel hetven fiatal tette le a fogadalmat és csatlakozott az ország első Ifjú Polgárőr Egyesülethez szombaton, a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakgimnázium dísztermében. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) diákjait az Országos Polgárőr Szövetség vezetősége is köszöntötte az avató ünnepségen.

Nagy szükség van a fiatal polgárőrökre – fogalmazott az avatón Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Az eseményen Nagy Ferenc is méltatta a kezdeményezést.

– Az Ifjú Polgárőr Egyesület rendkívül újszerű, innovatív gondolat, és ha bármiben tud segíteni az erre hivatott, a közbiztonság fenntartására hivatott szerveknek, akkor az nagyszerű eredményeket jelent majd – fogalmazott Békéscsaba alpolgármestere.

Augusztusban született meg az elképzelés az Ifjú Polgárőr Egyesület létrehozásáról, amelyet október közepére alapítottak meg.

 

Ünnepélyes eskütétel. Fotó: Kugyelka Attila

 

– Azért fontos a szakképzési centrumnak ez a mai nap, mert nem csak az intézménynek, de az itt tanulóknak is többféle társadalmi szerepvállalása van, egyesületi formátumban pedig ez eddig nem jelent meg – emelte ki Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója.

Az avatón közel hetven fiatal tett fogadalmat a polgárőrség mellett. A Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjai a városi polgárőrökhöz csatlakoznak majd.

Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke kiemelte: a polgárőrség értékrendjének fontos eleme a rend iránti elkötelezettség, a közösségi szolgálat, illetve a tenni akarás a közösségért. Hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek ebben a tevékenységben.

 

Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok is köszöntötte az ifjú polgárőröket. Fotó: Kugyelka Attila

 

A diákok felnőtt támogatás mellett adminisztratív feladatokat láthatnak majd el, de részt vehetnek többek között a nyugdíjasokat segítő programokban is.

– A rendőrség fontosnak tartja, hogy szakmailag is támogassa azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek a munkáját, amelyek Békés megye és Békéscsaba közbiztonságáért tenni akarnak. Éppen ezért például a BSZC-ben zajló képzésben is aktívan részt veszünk – hangsúlyozta dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A szakképzési centrum tanulói közül közel hetvenen lettek tagjai az egyesületnek, ugyanakkor a várakozások szerint sokan csatlakoznak majd a polgárőrség kötelékébe a közeljövőben is.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,