Fiatalok lelki egészségének támogatása

2017. augusztus 4. 07:52 | Papp Ádám Sándor

A fiatalok lelki egészségének megőrzését célozták meg azok a programok, amelyek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósultak meg az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai telephelyén.

Az intézményben hat héten át – július 4-e és augusztus 8-a között – kedd délelőttönként várták a fiatalokat a testi-lelki egészséget támogató tevékenységekkel. A több mint egy hónapig tartó programsorozatban a vállalkozó szelleműek alkotó és kézműves foglalkozásokon, a sporttal kapcsolatos játékokban vehettek részt, de az érzelmi háztartás karbantartására mentális, a megküzdést segítő játékok, gyakorlatok is napirenden szerepeltek.

Mucsi Katalin, a Mentálhigiénés Egyesület munkatársa elmondta, hogy ifjúsági klubot szerveztek a fiatalok számára.

– Fontosnak tartjuk, hogy minőségi szabadidőt biztosítsunk a fiataloknak. Ezzel egy kicsit szerettük volna őket kimozdítani a számítógép elől, biztosítani, hogy itt közösségben legyenek, kézműveskedjenek, sportoljanak, megtanuljanak dolgokat, és a hasznos időtöltés közben jól érezzék magukat – fogalmazott Mucsi Katalin.

A program a TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén” című projekt segítségével valósult meg.

További programok »

FEL