Feladta magát a kerekesszéket lopó fiú

2016. szeptember 29. 12:55 | Fekete Kata

A rendőrség büntetőeljárást indított egy 16 éves fiú ellen, aki egy békéscsabai társasház lépcsőházából elvitt egy elektromos kerekesszéket.

Lopás vétség elkövetésével gyanúsítja a rendőrség azt a 16 éves fiút, aki 2016. szeptember 25-én 2 óra 30 perc körül Békéscsabán, egy Kazinczy utcai társasház lépcsőházából elvitt egy elektromos kerekesszéket. A történteket a lépcsőházban működő biztonsági kamera rögzítette. A Békéscsabai Rendőrkapitányság felhívásban tette közzé a felvételt. A fiú, miután az egyik internetes oldalon meglátta a róla készült képeket, a szüleinek elmondta, mit tett. A kerekesszéket házuk melléképületében állította le, édesanyja vitte vissza arra a környékre, ahonnan a fiú ellopta. A segédeszközt egy nő találta meg, aki tudott a lopásról, ismerte a tulajdonost. Értesítette a családját és vissza is vitte a kerekesszéket a házukhoz. A 16 éves békéscsabai fiút a rendőrök 2016. szeptember 29-én hallgatták ki gyanúsítottként.

 

A kapukódot érdemes időről-időre cserélni

A nyomozást segítő lakossági bejelentéseket a Békéscsabai Rendőrkapitányság ezúton is köszöni. Egyben kérik a társasházban lakókat, hogy a lépcsőházak ajtaját ne hagyják nyitva. A kapunyitó kódokat csak az ott lakók, illetve az őket gyakran látogató közeli hozzátartozók ismerjék. Ha úgy látják, hogy a lépcsőházajtót illetéktelenek is ki tudják nyitni, vegyék fel a kapcsolatot a rendszert beszerelő, karbantartó vállalkozóval, céggel és kérjék a kódok cseréjét. 

 

 

FEL