Ezren sportoltak és segítettek a sérült gyerekeken

2017. május 15. 09:23 | Horváth Szabolcs

Idén közel ezren futottak vagy bicikliztek Gyulán a sérült gyermekekért. A kilenc éves múltra visszatekintő Várfürdő futáson a nevezési díjakkal és a közös mozgással támogatták a nemes célt. A szervezők a befolyt összegből elektromos mopedek és kerekesszékek vásárlásával szeretnék teljesebbé tenni a sérült gyerekek életét.

Arad városa és az ott élők is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A szervezők szerint a kezdeményezésnek köszönhetően a két nemzet is közelebb kerül egymáshoz, mint ahogy a sérült és egészséges emberek is.

A pécsi handbikosok már évek óta eljönnek Gyulára, azért, hogy a sérült gyerekek ügye mellé álljanak. Ők maguk is sérültek, pontosabban protézissel élnek, ezért még inkább segíteni szeretnének.

-Negyedik alkalom mióta itt vagyok Pécsről. Mondhatom, hogy az országban ez az egyik legjobban megszervezett verseny számunkra ezért nagyon szívesen jövünk- hallottuk Somogyvári Imrétől, a Free Mobility Egyesület elnökétől.

Paksról is többen érkeztek azért, hogy segítsenek és csatlakozzanak a gyulai barátokhoz, rokonokhoz.

-Én úgy gondolom, hogy a sérült gyermekeket minél szélesebb körben támogatni kell. Egyre jobban be kell vonni őket a társadalomba, nem kirekeszteni, kitolni oldalra, hanem előtérbe vonni. Pontosan anyagilag és ez a célja ennek a rendezvénynek is- mondta Kiss Ernő aki egész családjával tette meg kerékpárral a távot.

A rajtpisztolyt idén is dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere sütötte el, majd ő is beállt a futók közé. A városvezetés minden évben a kezdeményezés mellé áll és segíti anyagilag a nemes célt. A polgármester szerint a társadalmi szerepvállalás és az összefogás mutatja, hogy a város jól működik.

-Az összefogás a sérült gyerekekért egyesület kezdeményezésére indult. Ők is szervezik, önkéntesek segítségével. Egy igazi összefogás alakult ki, ahogy ez az egyesület nevében is van és ebből lesz egy sikere rendezvény, aminek ma már turisztikai jelentősége is van és valóban ez példamutatás is a sportszeretete az egészségtudatos életmód propagálása erről is szól ez a történet és legfőképpen a jótékonykodásról- nyilatkozta dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

A várfürdőfutás nevezési díjaiból befolyó összegből elektromos mopedeket, kerékpárokat, vagyis a teljesebb életet és mozgást segítő eszközöket vásároltak a főszervezők.

-Egy olyan számítógépet, amit a kisfiú a szemével, a monitorral irányít a költészet napján április 11-én el tudott mondani egy verset azáltal. Nem tud beszélni, de a gép az segített neki ebben. Ez nagyon neki, a családnak, a kisfiúnak és nekünk, hogy így teljesebb életet tud élni- mondta Felföldi Sándor az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület elnöke.

Az egyesület minden évben egyre nagyobb célokat tűz ki maga elé, amelyeket meg is valósít – tette hozzá az elnök, aki a sikert a jó szervezésnek, a gördülékeny versenyszámoknak és annak tudja be, hogy minden évben egyre többen jönnek és egyre messzebbről érkeznek azért, hogy sportolva segítsenek.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gyula

Már a gyulai Ladics-ház is bejárható virtuálisan

A járvány okozta helyzet miatt a kulturális intézmények átmenetileg bezárásra kényszerültek, ennek ellenére a múzeumok így is igyekeznek kulturális élményeket biztosítani az érdeklődők számára. Virtuális sétákat tehetünk számos intézmény kiállítóterében, amely kezdeményezéshez immár a gyulai Ladics-ház is csatlakozott.
2020. március 31. 12:18
FEL