Extra haj és smink – Országos fodrász és kozmetikus verseny Békéscsabán

Fodrász és kozmetikus tanulók valamint végzett szakmabeliek mérethették meg magukat hétvégén a Kós Károly Kupán. Az országos versenyen a klasszikus trendek mellett extra frizurák és sminkek is készültek a versenyszámok és a versenyzők jóvoltából.

Fodrász és kozmetikus tanulók valamint végzett szakmabeliek mérethették meg magukat hétvégén a Kós Károly Kupán. Az országos versenyen a klasszikus trendek mellett extra frizurák és sminkek is készültek a versenyszámok és a versenyzők jóvoltából.

Sárga, zöld, kék vagy akár ciklámen színű tincsek és még ennél is meredekebb hajvágási forma. Egy órájuk volt a versenyzőknek, hogy elkészítsék a legújabb trendek frizuráit.

 – A női divat hajvágásra volt 60 percünk. Ez elég nehéz volt, mivel 3. évben fogunk hajat vágni tanulni, de megpróbáltuk a mesteremmel – mondta Kovács Alexandra, tanuló.

A megmérettetésre nem csak tanulók, de már gyakorlott szakmabeliek is vállalkozhattak. A Kós Károly Kupáért közel 20 éve küzdhetnek az ügyes kezű jelentkezők.

– Az országból több helyről érkeztek a versenyzők: Budapest, Szolnok, Szeged, Hódmezővásárhely, Orosháza, Dévaványa. A fodrászoknál 38 indulónk volt, ebből 13 a felnőtt, a kozmetikusoknál 36 és ebből 6 a felnőtt – árulta el Szánduné Ujszigeti Gabriella, BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakképző Iskola igazgatója.

A színekből a kozmetikusoknál sem volt hiány, akik éppen lánybúcsú sminket készítenek. Molnár Ferenc az Ilcsi kozmetikumok atyja, a kezdetektől támogatja versenyt, kíváncsian szemlélte a folyamatot.

– Ahogy a békéscsabai iskolával, úgy további harminc magyar iskolával van úgynevezett együttműködési megállapodásunk, ami azt jelenti, hogy valamilyen szinten támogatjuk a szakképzést és igyekszünk odatenni magunkat, hogy minél jobb kozmetikus szakemberek kerüljenek ki az iskolából – fogalmazott Molnár Ferenc.

Sokan voltak kíváncsiak az alkotásokra. A sorok között pedig a szakmai zsűri is folyamatosan figyelte és értékelte a versenyzőket.

 – Nekem a személyes benyomás, az hogy elsőre mit látok, a tisztaság, a letisztultság, a precizitás, a színek harmóniája fontos. Tehát minden, ami a jó ízlést szolgálja illetve az, hogy én szépet lássak egy bőrön. Ezt jelenti a smink – hangsúlyozta Kovács Barbara sminkmester, a zsűri elnöke.

A megmérettetés egyben tanulási lehetőség is a diákok számára, akik még több tapasztalatra tehettek szert. Emellett a felnőtt nevezők számára is lehetőség adódott tanulni, hiszen akár új technikákat is elleshettek, mellyel szolgáltatásaikat bővíthetik.

Megosztás: