Erdélyi Tímea megszólalni sem bírt az örömtől

A Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadóját Szarvason tartották.

Véget ért a Szarvasi Vízi Színpad nyári évada. A rendhagyó évzáró két szempontból is különleges volt: egyrészt a közönséget is meghívták rá, másrészt itt tartották a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadó ünnepségét.

Június 17-én nyílt, augusztus 24-én ért véget a Szarvai Vízi Színház nyári évadja, amelyen nemcsak Békés megyei, hanem az ország számos pontjáról érkező produkciókat mutattak be. A produkciókat nemcsak szakmai zsűri, hanem a közönség is értékelte.

– A Szarvasi Vízi Színházban olyan társadalmi zsűri mondja ki a véleményét, akik aktívan részt vesznek Szarvas közéletében. A szarvasi polgárok naponta megbeszélhetik főjegyző úrral, a polgármester úrral vagy a civil szervezetek vezetőivel, akik benn vannak a zsűriben, hogy melyik előadás tetszett és melyik nem. Így nemcsak a zsűri, hanem a színházszerető közönség véleménye is megjelenik – mondta Fekete Péter, a Vízi Színház művészeti vezetője.

 

Erdélyi Tímea megszólalni sem tudott

Számos produkció és művész kapott elismerést, így például Fehér Tímea, mint a legjobb mellékszereplő, vagy Erdélyi Tímea a Lili bárónőben nyújtott alakításáért vehette át a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadóján az elismerést.

Erdélyi Tímea pár pillanatig megszólalni sem tudott a meglepetéstől.

– Amikor július 22-én lement a függöny, éreztem, hogy ez egy nagyon jól sikerült előadás volt,  sikerült benne mindent kimeríteni színészileg, amit ez a műfaj megkövetel, sőt még annál is többet. De hogy ez az alakítás egyáltalán szóba kerül, hogy díjat kaptam érte, egyelőre elképesztő nekem is. Nagyon-nagyon boldog vagyok tőle – mondta a színésznő.

Cseke Péter a kecskeméti Katona József Színház Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékával nyerte el a legjobb rendezés elismerését.

– Sok városban megfordultam már és van, ahol azt érzem, ide jó visszatérni. Szarvasra mintha hazaérkeznék, ezért is nagy öröm, hogy a Szarvasi Vízi Színház produkciójáért kaptam ezt a díjat – mondta Cseke Péter.

 

A díjak és a díjazottak röviden

 • Shakespeare Rómeó és Júlia című művének táncjátéka a legjobb koreográfia díját nyerte el.
 • Az egri Gárdonyi Géza Színház és az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat Verdi – Topolánszky – Fodor Traviata című táncjátéka a legkreatívabb táncjáték díját nyerte el.
 • A Soproni Petőfi Színház – Sopron Balett a Szarka – Szálinger – Demcsák Álmos legendája című táncjátéka a leglátványosabb táncjáték díjat nyerte el.
 • A Békéscsabai Jókai Színház Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka a legjobb prózai előadás díjat nyerte el.
 • Az ExperiDance Produkció a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical előadása, a legjobb zenés előadás díját nyerte el.
 • A kecskeméti Katona József Színház Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátéka a legjobb rendezés díját nyerte el. Rendező: Cseke Péter
 • A József Attila Színház Selmeczi – Verebes – Korál Együttes Angyalföldi ballada című előadása a leglátványosabb előadás díját nyerte el.
 • Szarvas Város Nagydíját vehette át a Szarvasi Cervinus Teátrum társulata és főrendezője, Varga Viktor a Lili bárónő című operett színvonalas, látványos és szórakoztató előadásáért.
 • Különdíjat adományoztak a legjobb női artistaművésznek, Komenda Zsófiának a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásban nyújtott kimagasló teljesítményéért.
 • Szarvas polgármestere Nagydíjat adományozott a Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásnak és rendezőjének Fekete Péternek,  a cirkuszművészet megújítása érdekében folytatott kimagasló tevékenységért.
 • A Szarvasért Alapítvány különdíjat adományozott a legjobb férfi artistaművésznek, Illés Renátónak a Recirquel Újcirkusz Társulat Cirkusz az éjszakában című előadásban nyújtott kimagasló teljesítményéért.
 • Szeretet-díjat ítéltek meg Seregi Zoltánnak, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának. A díjat Dr. Dezső István színházbarát néző ajánlotta fel.
 • Szeretet-díjat kapott Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház igazgatója. A díjat Bődi János, az Integrál Zrt. elnök- igazgatója ajánlotta fel.
 • Szeretet díjat kapott Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A díjat Dr. Melis János, Szarvas címzetes főjegyzője  ajánlotta fel.
 • Józsa Mihály-díj kapott Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.
Megosztás:

Címke: , , ,