Épül és szépül a Lenkey utcai óvoda - videóval

2017. július 24. 19:09 | Papp Ádám Sándor

Megújul a Lenkey utcai óvoda: amellett, hogy átalakítják a meglévő épületet, új, jelenleg hiányzó helyiségeket is létrehoznak. A „Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése a békéscsabai Lenkey Utcai Óvodában” című pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyújtották be. A kivitelezés jelenleg mintegy 70 százalékos készültségnél tart.

A projekt 140 millió forintból valósul meg, amelyből bruttó 126,4 millió Ft a kivitelezés összege. A beruházás hosszú távú célja, hogy Békéscsaba városában olyan korszerű, modern és minőségi ellátást biztosító intézmény fejlesztése valósuljon meg, amely biztosítja az intézmény és ezzel a település fejlődését. Az óvodában a tervek szerint három csoporttal és 75 férőhellyel működhet november 20-tól.

 

 

- Pályázatunk fő célcsoportja az óvodás korú gyermekek, akiknek elhelyezését szeretnénk biztosítani megfelelő, biztonságos körülmények között. Fontos, hogy magas színvonalú fejlesztést, nevelést nyújtsunk számukra, miközben az egészséges életmódra nevelést is előtérbe helyezzük - emelte ki Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.

A Lenkey utcai óvodában a meglévő épületet alakítják át. A felújítás tartalmaz energetikai fejlesztéseket is, a homlokzat utólagos hőszigetelését, a homlokzati ajtó cseréjét és homlokzati ablakok szárnycseréjét, a központi fűtési-, valamint az elektromos rendszer átalakítását. Az új épületrészben jelenleg hiányzó, de funkcionálisan szükséges helyiségeket alakítanak ki: fejlesztőszoba, tornaszoba, szertár, iroda helyiség, mosókonyha és a személyzeti öltöző-mosdó-WC is lesz a jövőben. A meglévő épület és az új épületrész, valamint az új összekötő folyosó által határolt területen átriummal bővül az intézmény.

Az új épületrész a rossz állapotban lévő melléképület és a mellette lévő burkolt felület egy részére került. A melléképületet és a nem megfelelő helyen lévő babaházat is lebontották. A projektnek köszönhetően az épületet is akadálymentesítik.

- A kivitelezés aktuális állapota jó ütemben halad, jelenleg mintegy 70 százalékos készültségnél jár. Az új épületrész tető alatt van, belülről bevakoltuk, az alapszerelési munkálatokat elvégeztük, de a homlokzati hőszigetelés is megtörtént. Most a festés és a burkolás következik, a meglévő régi épületben a nyílászáró csere és az épület homlokzati hőszigetelése korábban már megtörtént - mondta el Csóti Tibor, a Galéria Invest Kft. építésvezetője.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL