Elütötte az ismerősét, akivel együtt szórakozott

2016. július 26. 07:54 | Fekete Kata

Súlyosan megsérült az a férfi, akit egy ittasan vezető autós ütött el Békéscsaba Gerla városrészében.

Békéscsaba Gerla városrészében, a Csabai úton március 26-án 2 óra 55 perckor egy személygépkocsi vezetője elütött egy gyalogost. A történteket követően indult büntetőeljárás során a rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy az autót vezető 23 éves fiatalember a baleset időpontjában ittas állapotban volt. Mielőtt beült az autójába, testvérével és ismerőseivel szórakozott egy vendéglátóhelyen. Amikor a söröző bezárt, húgával és annak barátjával együtt indultak el. A lány barátja a lakásánál kiszállt a kocsiból, majd a testvérpár a Csabai úton hazafelé tartott, amikor a 23 éves fiatalember balesetet okozott. Egyik ismerősét ütötte el, akivel egy társaságban szórakoztak, és aki szintén hazafelé tartott a vendéglátóhelyről. A 39 éves férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A személygépkocsi vezetőjének szervezetében a szakértői vizsgálat eredménye alapján 2, 06 g/l ezrelék volt a véralkohol koncentráció. Emellett az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint közvetlenül a balesetet megelőzően túllépte a lakott területen belül megengedett sebességhatárt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 23 éves békéscsabai fiatalembert súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a baleset ügyében elrendelt nyomozást július 22-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.  

A rendőrség a fentiekhez hasonló balesetek megelőzése érdekében kéri, hogy ittas, illetve bódult állapotban senki ne vezessen. A nyár a szórakozás, a rendezvények, fesztiválok időszaka is. Fontos, hogy az egy társaságban szórakozók között mindig legyen valaki, aki vállalja, hogy józan marad és hazaviszi barátait. Ha nincs ilyen, akkor semmiképpen ne üljenek be olyan barátjuk, ismerősük autójába, aki vezetés előtt alkoholt vagy valamilyen bódító hatású anyagot fogyasztott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nyári időszakban is rendszeresen végez ellenőrzéseket a szórakozóhelyek környékén annak érdekében, hogy a saját biztonságukat kockáztató és másokat is veszélyeztető járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. 

Forrás: Police.hu

FEL